• Business

    Tesla: Η αμήχανη στιγμή του Έλον Μασκ και τα σπασμένα «άθραυστα τζάμια» (video)

    • NewsRoom

    Elon Musk, Επικεφαλής Tesla


    Η παρουσίαση του νέου ηλεκτρικού φορτηγού της Tesla από τον δημιουργό της εταιρείας Έλον Μασκ, την Πέμπτη, δεν πήγε όπως την είχαν σχεδιάσει τα στελέχη της εταιρείας, καθώς όταν τελείωσε υπήρχαν δύο θρυμματισμένα παράθυρα και ένα hashtag, το #cybertruck, το οποίο έγινε trend στο Twitter για εντελώς λάθος  λόγους.

    Το νέο μοντέλο της Tesla, που ξεκινά από 39.900 δολάρια και θα διατίθεται σε τρεις διαφορετικές παραλλαγές, παρουσιάστηκε από τον Μασκ και τον επικεφαλής του σχεδιαστικού επιτελείου της Tesla, Φρανς φον Χολσχάουζεν. Πέρα από την παρουσίαση των τεχνικών χαρακτηριστικών του, οι υπεύθυνοι τηυς εταιρείας αποφάσισαν να κάνουν και ορισμένες δοκιμές, κατά την διάρκεια της παρουσίασης, προκειμένου να αποδείξουν τις αντοχές του νέου φορτηγού.

    Ο φον Χολσχάουζεν πήρε αρχικά μια βαριοπούλα και άρχισε να χτυπά την πλαϊνή πόρτα του φορτηγού, το οποίο όμως άντεξε στο χτύπημα. Κάπου εκεί όμως τα πράγματα άρχισαν να στραβώνουν, με τον Έλον Μασκ να προσπαθεί να κρύψει την αμηχανία του…

    Το κακό άρχισε όταν ο Μασκ αναφέρθηκε στα αλεξίσφαιρα τζάμια του Cybertruck, προκαλώντας τον φον Χολσχάουζεν να προσπαθήσει να τα σπάσει με μια μεταλλική μπάλα. Ο επικεφαλής σχεδιαστής της Tesla πήρε πράγματι στο δεξί του χέρι μια μεταλλική μπάλα, πήρε φόρα και την έριξε στο πλαϊνό τζάμι του φορτηγού, σπάζοντας το παράθυρο του οδηγού.

    Όπως ήταν λογικό επικράτησε έκπληξη τους επικεφαλής της Tesla και πνιχτά γέλια στο κοινό που παρακολουθούσε, καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενα του Μασκ τα τζάμια ήταν «άθραυστο». Η αντίδραση του mr Tesla, όταν το παράθυρο έσπασε ήταν μοναδική με τον ίδιο να λέει: «Ω, γ..ώτο. Ίσως αυτό το κτύπημα ήταν λίγο πιο δυνατό από όσο έπρεπε». Προσπαθώντας μάλιστα να βρει κάτι θετικό, επισήμανε με αμηχανία πως τουλάχιστον η μπάλα δεν πέρασε μέσα από το τζάμι, ενώ ζήτησε από τον φον Χολσχάουζεν να προσπαθήσει ξανά, αλλά με λιγότερη δύναμη.

    Βέβαια, ούτε η δεύτερη δοκιμή στο πίσω τζάμι αυτή τη φορά,  δεν ήταν πιο επιτυχημένη, καθώς και αυτό έσπασε.

    «Είναι κλασική παρουσίαση Tesla. Είναι ποιητική η παρουσίαση», δήλωσε ο αναλυτής Τζιν Μούνστερ της Loup Ventures. «Επικροτώ την εταιρεία για τα ρίσκα που παίρνει: δεν ήταν μια βαρετή παρουσίαση. Το σπασμένο γυαλί ήταν κάτι το απρόβλεπτο. Αυτό δεν το είχαν δοκιμάσει αρκετά στις πρόβες».

    «Αυτό προφανώς δεν ήταν ένα πραγματικό όχημα σαν κι αυτά που θα βγουν στις προθήκες των εταιρειών προς πώληση, οπότε η Tesla παίρνει συγχωροχάρτι για τώρα», δήλωσε ο Ακσάι Ανάντ, επικεφαλής των αναλυτών στην Kelley Blue Book. «Αλλά αν πρόκειται να εμφανίζουν τα άθραυστα τζάμια ως συγκριτικό πλεονέκτημα του αυτοκινήτου, τότε θα είναι καλύτερα να πραγματοποιήσουν πιο δυνατά tests, πριν στείλουν το μοντέλο για πώληση».



    ΣΧΟΛΙΑ