• Business

    Τέλος εποχής στη Microsoft: Αποχωρεί από το ΔΣ ο Μπιλ Γκέιτς

    Bill Gates

    Bill Gates


    Τέλος εποχής στη Microsoft καθώς ο ιστορικός της ηγέτης, Μπιλ Γκέιτς, αποφάσισε να αποχωρήσει από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας, όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή.

    «Ήταν μια τεράστια τιμή και προνόμιο να συνεργαστούμε και να διδαχτούμε από τον Μπιλ όλα αυτά τα χρόνια», δήλωσε ο Διευθύνον Σύμβουλος της Microsoft, Σάτια Ναντέλλα. «Ο Μπιλ ίδρυσε την εταιρεία μας με πίστη στην εκδημοκρατικοποίηση του λογισμικού και με πάθος για την επίλυση των μεγαλύτερων προκλήσεων της κοινωνίας. Η Micsoft και ο κόσμος βρίσκονται για αυτούς τους λόγους σε μια καλύτερη θέση. Το συμβούλιο έχει επωφεληθεί από την ηγεσία και το όραμα του Μπιλ.. Η Microsoft θα συνεχίσει να επωφελείται από το πάθος και τις συμβουλές του Μπιλ. Είμαι ευγνώμων για τη φιλία του Μπιλ και ανυπομονώ να συνεχιστεί η συνεργασία μας».

    Ο Γκέιτς κατέχει σήμερα το 1,36% των μετοχών της εταιρείας, την οποία ίδρυσε μαζί με τον Πολ Άλεν το 1975.

    Ο Μπιλ Γκέιτς υπήρξε Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft μέχρι το 2000 και πρόεδρος του  Διοικητικού Συμβουλίου μέχρι το 2014. Στη συνέχεια ξεκίνησε να αφιερώνει όλο και μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του στο φιλανθρωπικό ίδρυμα Bill & Melinda Gates που ιδρύθηκε το 2008.



    ΣΧΟΛΙΑ