• Business

    Τελευταία η Ελλάδα στην απασχόληση πτυχιούχων

    • NewsRoom
    πτυχιουχοι


    Ακόμη μια θλιβερή θέση σημειώνει η Ελλάδα και αυτή τη φορά αφορά στα ποσοστά απασχόλησης των πτυχιούχων, που είναι τα χαμηλότερα, συγκριτικά με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Στη μέτρηση για τον αριθμό των ανθρώπων που εργάζονται, κατέχοντας ένα τουλάχιστον αναγνωρισμένο πτυχίο, η χώρα μας κατέχει την τελευταία θέση μεταξύ των κρατών της Ε.Ε, ως προς τα ποσοστά αυτά. Συγκεκριμένα, από τη μέτρηση προκύπτει ότι μόλις ένας στους δυο εργάζεται, έναντι ποσοστού άνω του 75% στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Κομισιόν, που επεξεργάστηκε το theknowledgeacademy.com, στην Ελλάδα καταγράφονται τα χαμηλότερα ποσοστά πτυχιούχων εργαζόμενων στην Ευρώπη, αγγίζοντας μόλις το 52%.

    Ο μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση αυξήθηκε στο 80,2% το 2017, από 76% το 2014. Την σχετική πρωτιά κατέχει η Μάλτα, με 94,5% ακολουθούμενη από τη Γερμανία (90,9%) και την Ολλανδία (90,4%).

    Σημειώνεται ότι χαμηλά ποσοστά απασχόλησης πτυχιούχων μεταξύ των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταγράφουν επίσης η Κροατία (65,9%) και η Ιταλία (55,2%).

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μητσοτάκης στο Bloomberg: Οι αγορές βλέπουν την αλλαγή που έρχεται στην Ελλάδα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτές είναι οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα που όλοι θα θέλαμε να εργαζόμαστε

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οργισμένη αντίδραση των Πολυτεχνείων για την «πανεπιστημιοποίηση» των ΤΕΙ



    ΣΧΟΛΙΑ