• Business

    Τέιλορ Σουίφτ: Το είδωλο της ποπ που έγινε δισεκατομμυριούχος!

    • NewsRoom
    Τέιλορ Σουίφτ

    Τέιλορ Σουίφτ


    Η Τέιλορ Σουίφτ (Τaylor Swift), η αγαπημένη ποπ σταρ της Αμερικής, είναι πλέον δισεκατομμυριούχος, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.

    Mε βάση τον Bloomberg Billionaires Index, η συνολική της περιουσία ανέρχεται σε 1,1 δισ. δολάρια, χάρη στην πρόσφατη περιοδεία της, Eras, που είχε ρεκόρ εισιτηρίων φέτος το καλοκαίρι.

    Πρόκειται για μία από τις ελάχιστες παρουσίες του καλλιτεχνικού χώρου που καταφέρνει να κερδίσει τόσα χρήματα από την μουσική της, τις ερμηνείες της, το ταλέντο της αλλά και το έξυπνο μάρκετινγκ.

    Εκτός από την παγκόσμια περιοδεία της, ώθηση στα κέρδη της έδωσε και η έξυπνη απόφαση να ηχογραφήσει ξανά τα πρώτα έξι άλμπουμ της, δημιουργώντας τεράστια οικονομική επιτυχία σε μια εποχή που οι μουσικοί έχουν χάσει την επιρροή τους στη βιομηχανία.

    Παράλληλα, το είδωλο της ποπ εισήλθε και στις κινηματογραφικές αίθουσες. Η ταινία της συναυλίας της, «Taylor Swift: The Eras Tour», συγκέντρωσε περίπου 96 εκατομμύρια δολάρια στα ταμεία των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά, καθιστώντας την την πιο επιτυχημένη ταινία συναυλίας στην συγκεκριμένη αγορά στο πρώτο Σαββατοκύριακο προβολής της, σύμφωνα με την AMC.

    Ο Chris Leyden, διευθυντής μάρκετινγκ στο SeatGeek, είπε στο παρελθόν στο CNN ότι «η περιοδεία του Tέιλορ Σουίφτ «Eras» ξαναγράφει το βιβλίο των οικονομικών του κλάδου ψυχαγωγίας».

    «Δεν είναι απλώς μια ερμηνεύτρια – είναι ένα οικονομικό φαινόμενο», επισήμανε ο Leyden.

    H Σουίφτ αποτελεί ουσιαστικά έναν πολυεθνικό όμιλο ετερογενών δραστηριοτήτων με την πιο αφοσιωμένη πελατειακή βάση στον κόσμο, την πιο χαρισματική διευθύνουσα σύμβουλο και με σημαντική οικονομική δύναμη, αναφέρει το Βloomberg.

    Mάλιστα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του πρακτορείου, οι 53 συναυλίες της τραγουδίστριας στις ΗΠΑ φέτος, πρόσθεσαν 4,3 δισεκατομμύρια δολάρια στο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της χώρας.

    Στις πόλεις όπου εμφανίστηκε η Σουίφτ, η επιβατική κίνηση στη δημόσια συγκοινωνία αυξήθηκε και η πληρότητα των ξενοδοχείων εκτοξεύτηκε στα ύψη.

    Αν και οι εκτιμήσεις σχετικά με τα κέρδη που έχει εξασφαλίσει από την περιοδεία της είναι πολλές και διαφορετικές, η ανάλυση του Bloomberg είναι συντηρητική και βασίζεται μόνο σε περιουσιακά στοιχεία και κέρδη που θα μπορούσαν να επιβεβαιωθούν ή να εντοπιστούν από δημοσιοποιημένα στοιχεία.

    Για τον υπολογισμό της περιουσίας της έλαβε υπόψη την εκτιμώμενη αξία του καταλόγου της μουσικής και των πέντε σπιτιών της και τα κέρδη από τις προσφορές streaming, τις πωλήσεις της μουσικής, τα εισιτήρια συναυλιών και τα προϊόντα.

    Διαβάστε ακόμη:

    Η Τέιλορ Σουίφτ, ο Σαλβαδόρ Νταλί, η εκατομμυριούχος και μία έπαυλη

    Βίκυ Σάφρα: Η πλουσιότερη Ελληνίδα στον κόσμο και ο «πόλεμος» μέσα στην οικογένεια

    Γιούρι Μίλνερ: Ποιος είναι ο μεγιστάνας επενδυτής που αγόρασε το πιο ακριβό ρετιρέ στο Λονδίνο αξίας $70 εκατ.

    ΕΕ: Πόσα δισ. ευρώ θα εισέφερε ο παγκόσμιος ελάχιστος φόρος στους δισεκατομμυριούχους;



    ΣΧΟΛΙΑ