• Business

    Τεχνική Ολυμπιακή: Τι ακίνητα αγόρασε η οικογένεια Στέγγου από την Intrum

    • Έφη Καραγεώργου-Γεράσιμος Σεραφειμίδης
    Κωνσταντίνος Στέγγος, Πρόεδρος Τεχνικής Ολυμπιακής

    Κωνσταντίνος Στέγγος, Πρόεδρος Τεχνικής Ολυμπιακής


    Ξαναχτυπά η οικογένεια Στέγγου στην αγορά ακινήτων, καθώς προχώρησε μέσω της Τεχνικής Ολυμπιακής στην εξαγορά 186 ιδιοκτησιών έναντι τιμήματος 19,8 εκατ. ευρώ σε όλη την Ελλάδα από το χαρτοφυλάκιο της Intrum Hellas μέσω διαγωνισμού που ανέλαβε να τρέξει η Grand Thornton. Τα ακίνητα αυτά εντάσσονται στο Project Arrow, που περιήλθε στην ιδιοκτησία τις Intrum μέσω πλειστηριασμών, και αφορούν σε ιδιοκτησίες διαφόρων εταιρειών ειδικού σκοπού (SPVs) τη διαχείριση των οποίων έχει αναλάβει η έχει αναλάβει η εταιρεία.

    Σύμφωνα με πηγές της αγοράς το πακέτο των ακινήτων που αναμένεται να περάσει και επίσημα στα χέρια της οικογένειας Στέγγου από τα τέλη του καλοκαιριού, όταν και εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η αγοραπωλησίας, αφορά σε 83 ακίνητα σε όλη την Ελλάδα, στα οποία και βρίσκονται οι 186 οριζόντιες ιδιοκτησίες που ανακοίνωσε η  Τεχνική Ολυμπιακή.

    Προσθέτουν, δε, ότι η πλειοψηφία των ακινήτων αφορούν τα οικιστικά, με το ποσοστό επί του συνόλου των ιδιοκτησιών να διαμορφώνεται στο 80%, ενώ ακολουθούν τα καταστήματα και οι γραφειακοί χώροι (10%), ενώ στην ιδιοκτησία της εταιρείας περιήλθαν οικόπεδα (λιγότερο από 10%).

    Τα εν λόγω ακίνητα βρίσκονται σε όλη την Ελλάδα, αλλά η πλειοψηφία τους εντοπίζεται στην Αθήνα, στην οποία εντοπίζεται το 60% των νέων ιδιοκτησιών της εισηγμένης, καθώς και στη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική, τη Λάρισα, την Κόρινθο και την Αχαΐα.

    Αξίζει να αναφερθεί πως, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές η Grand Thornton έτρεξε τον διαγωνισμό για τουλάχιστον έξι μήνες επιλέγοντας περίπου 15 ενδιαφερόμενους για να πουλήσει τα ακίνητα.

    Το άνοιγμα στα ακίνητα

    Ύστερα από την έξοδο από τα ξενοδοχειακά ακίνητα με την πώληση-σήριαλ του Πόρτο Καράς στην  Belterra Invesetments του Ιβάν Σαββίδη, η οικογένεια Στέγγου έχει αρχίσει να κτυπάει και να κλειδώνει ακίνητα μέσω πλειστηριασμών.

    Εκτός από την πρόσφατη εξέλιξη με τα 83 ακίνητα η Τεχνική Ολυμπιακή είχε προχωρήσει πριν από τρεις μήνες στην εξαγορά ενός ακινήτου 530 τ.μ. στο Ψυχικό έναντι 1,5 εκατ. ευρώ μέσω του οποίου η ΧΙΛΤΟΠ ΕΛΛΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ «ξεχρέωσε» τις υποχρεώσεις της προς την εισηγμένη.

    Τον προηγούμενο χρόνο, δηλαδή το Φεβρουάριου του 2022. η Τεχνική Ολυμπίακή «κτύπησε» και κλείδωσε, επίσης, μέσω πλειστηριασμού το ακίνητο της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας Renault επί της Λεωφόρου Βάρης-Κορωπίου, το οποίο είχε βγει στο «σφυρί», καθώς ο κραταιός γαλλικός όμιλος είχε δηλώσει πτώχευση στη χώρα μας από το 2018. Το ακίνητο,  για το οποία υπήρχαν  προσημειώσεις και υποθήκες υπέρ τραπεζών για ποσά συνολικού ύψους 10,25 εκατ. ευρώ, κατασχέθηκε τον Ιούνιο του 2021 για οφειλή 300 χιλιάδων ευρώ.

    Υπενθυμίζεται, ότι η τιμή πρώτης προσφοράς για το ακίνητο που βρίσκεται σε ένα αγροτεμάχιο έκτασης 4,5 στρεμμάτων  ήταν τα 1,85 εκατ. ευρώ και η οικογένεια Στέγγου το «κτύπησε« στα 2,5 εκατ. ευρώ.

    Ωστόσο, πέραν των παραπάνω εξαγορών η Τεχνική Ολυμπιακή, επιδίωξε να κάνει τη μεγάλη έκπληξη, καθώς είχε διεκδικήσει τον Απρίλιο του 2021 τα ακίνητα της Ναυτεμπορικής με προσφορά 1,5 εκατ. ευρώ, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει καθώς επικράτησε η Cairo Estate της Do Value που έδωσε προσφορά 4,1 εκατ. ευρώ.

    Διαβάστε επίσης

    Τέρνα Ενεργειακή: Στις 14 Ιουνίου η Τακτική ΓΣ – Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης

    Ελληνικές επιχειρήσεις: Πώς σχεδιάζουν να αντιμετωπίσουν τον πιστωτικό κίνδυνο



    ΣΧΟΛΙΑ