• Business

    ΤΧΣ: Αποχωρεί από Πρόεδρος ο Γ.Μιχελής, νέος Πρόεδρος και επίσημα ο Βερύκιος

    Γιώργος Μιχελής

    Γιώργος Μιχελής


    Μετά από τρία χρόνια, στη θέση του Προέδρου του Γενικού Συμβουλίου του ΤΧΣ ο κ. Γεώργιος Μιχελής ολοκληρώνει τη θητεία του και αποχωρεί στις 14 Ιουνίου 2018, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ταμείου. Τη θέση του θα καταλάβει ο Ανδρέας Βερύκιος, με τον οποίον ο κ. Μιχελής είχε άριστη συνεργασία προκειμένου να υπάρξει μια ομαλή και αρμονική διαδοχή.

    «Στα τρία αυτά χρόνια υλοποιήθηκαν σημαντικές παρεμβάσεις από το ΤΧΣ, όπως η τρίτη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η αναμόρφωση των συνθηκών εταιρικής διακυβέρνησης και η ανάδειξη των εμποδίων στην αντιμετώπισητων κόκκινων δανείων» δήλωσε ο κ. Μιχελής.

    Ο κ. Μιχελής επιθυμεί να ευχαριστήσει όλους τους εμπλεκόμενους και κυρίως τα στελέχη και τους εργαζόμενους του Ταμείου όπως και τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου για την αμέριστη συμπαράστασή τους κατά τη διάρκεια αυτής της απαιτητικής τριετίας.

    Ποιος είναι ο νέος Πρόεδρος Ανδρέας Βερύκιος

    Ο κ. Ανδρέας Βερύκιος είναι στέλεχος με εμπειρία 40 ετών στο εξωτερικό, σε δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς, εκ των οποίων σχεδόν τα 30 χρόνια στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

    Σημειώνεται ότι στο Γενικό Συμβούλιο του ΤΧΣ συμμετέχουν επίσης οι: Jón Sigurgeirsson, Μη Εκτελεστικό Μέλος, Christof Gabriel Maetze, Μη Εκτελεστικό Μέλος, Radovan Jelasity, Μη Εκτελεστικό Μέλος, Βασίλειος Σπηλιωτόπουλος, Μη Εκτελεστικό Μέλος, oρισμένος από την Τράπεζα της Ελλάδος, Μαρίκα Φραγκάκη, Μη Εκτελεστικό Μέλος, Εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών.

    Στο έτερο όργανο διοίκησης του ΤΧΣ, την Εκτελεστική Επιτροπή,  ο Martin Czurda είναι Διευθύνων Σύμβουλος, ο Eric Tourret Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και ο Ηλίας Ξηρουχάκης Μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Εθνική Τράπεζα: Εκπρόσωπος του ΤΧΣ ο Χριστόφορος Κουφαλιάς

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παρατείνεται κατά δύο χρόνια η διάρκεια λειτουργίας του ΤΧΣ



    ΣΧΟΛΙΑ