• Business

    Α. Ταμβακάκης (Eos capital): Η εικόνα των επιχειρήσεων θα αλλάξει δραματικά

    Ταμβακάκης

    Aπόστολος Ταμβακάκης. Τραπεζίτης. CEO EOS CAPITAL


    Η εικόνα στις επιχειρήσεις θα αλλάξει δραματικά και με βίαιο τρόπο καθώς οι τράπεζες θα πρέπει να απαλλαγούν από τα κόκκινα δάνεια που έχουν, εκτίμησε ο Απόστολος Ταμβακάκης πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της EOS Capital Partners μιλώντας στο DEF που διοργανώνεται στους Δελφούς. Σύμφωνα με τον ίδιο αυτό αναγκάζει να αναζητηθούν «λευκοί ιππότες» που θα βάλουν κεφάλαια ώστε εν συνεχεία να γίνουν διαγραφές δανείων και οι τράπεζες να ανακτήσουν μέρος των συνολικών χορηγήσεων τους.

    Το timing είναι τέλειο γιατί οι αποτιμήσεις είναι χαμηλές, σύμφωνα με τον έμπειρο τραπεζίτηΕκτίμησε ότι η χώρα μπαίνει σε κανονικότητα και η επόμενη επταετία-οκταετία δεν θα είναι όπως η προηγούμενη.

    Το fund που διαχειρίζεται ο κ. Ταμβακάκης έχει στόχο να επενδύσει σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα.  Οι επενδύσεις κατά 50% θα γίνουν στο χώρο των τροφίμων και τα υπόλοιπα σε όλες τις άλλες κατηγορίες. Στο επίκεντρο είναι εταιρείες που έχουν EBITDA άνω των 3 εκατ. ευρώ και προοπτικές ανάπτυξης. Ωστόσο μέσω αυτών θα μπορούσαν να γίνουν επενδύσεις και σε άλλες εταιρείες.

    Σημείωσε ότι ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας έχει μεγάλη αδυναμία να αποδεχτεί ότι μπορεί να χάσει την εταιρεία του. Καταλαβαίνει όμως την περίοδο που περνάμε και καταλαβαίνει όταν έχεις να προτείνεις κάτι που προσθέτει αξία.

    Εκανε λόγο για περίπου 400 εταιρείες που προέκυψαν από το «σκανάρισμα» που έγινε και οι οποίες είχαν εν μέσω κρίσης αύξηση 15% στον τζίρο και ακόμα μεγαλύτερη άνοδο σε επίπεδο EBITDA.

    Απόστολος Ταμβακάκης
    Aπόστολος Ταμβακάκης. Τραπεζίτης. CEO EOS CAPITAL



    ΣΧΟΛΙΑ