• Business

    Έξαλλος ο Musk: «Τα κριτήρια ESG είναι απάτη»

    Elon Musk

    Elon Musk


    Έξαλλος με την S&P Dow Jones Indices εμφανίστηκε ο Elon Musk, μετά την απόφαση να αφαιρεθεί η Tesla από τον δείκτη S&P 500 ESG.

    Σύμφωνα με την S&P Dow Jones Indices, οι επιδόσεις της Tesla με βάση τα κριτήρια ESG (περιβαλλοντικά, κοινωνικά και διοικητικά κριτήρια) παραμένουν σταθερές. Ωστόσο, η βελτίωση των ανταγωνιστών της εταιρείας του Musk οδήγησε στην έξοδό της από τον δείκτη.

    Παράλληλα, εκφράστηκαν ανησυχίες σχετικά με τις συνθήκες εργασίας και τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε η εταιρεία την έρευνα για  περιστατικά θανάτου και τραυματισμών που συνδέονται με τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού των αυτοκινήτων της.

    «Ενώ η Tesla μπορεί να διαδραματίζει ρόλο στην απομάκρυνση των βενζινοκίνητων αυτοκινήτων από τους δρόμους, έχει μείνει πίσω από τους ανταγωνιστές της αν υιοθετήσούμε μια πιο ευρεία οπτική με βάση τα κριτήρια του ESG» τόνισε η Μάργκαρετ Ντορν, επικεφαλής των δεικτών ESG για την S&P Dow Jones στη Βόρεια Αμερική.

    Η αντίδραση του Musk στο Twitter ήταν άμεση. Εκνευρισμένος ανέφερε:  «H Exxon Mobil βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα του κόσμο όσον αφορά τα περιβαλλοντικά, κοινωνικά και διοικητικά κριτήρια (ESG) από την S&P 500, ενώ η Tesla δεν μπήκε στη λίστα! Το ESG είναι απάτη».



    ΣΧΟΛΙΑ