• Business

    Τα νέα σχέδια της Aegean Air στις διεθνείς αγορές

    Ευτύχης Βασιλάκης Aegean

    Ευτύχης Βασιλάκης. Πρόεδρος Aegean Air


    Οι φιλοδοξίες της Aegean Airlines δεν περιορίζονται στα στενά όρια της ελληνικής αγοράς, αλλά επεκτείνονται και έξω από αυτά, με την ελληνική αεροπορική εταιρεία να φαίνεται αποφασισμένη να ενδυναμώσει με κάθε τρόπο την παρουσία της στη διεθνή αγορά.

    Aegean

    Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς το γεγονός ότι η Aegean βρίσκεται σε αναζήτηση ενός international market marketing administrator, ενός στελέχους δηλαδή που θα αναλάβει την προώθηση της ελληνικής αεροπορικής εταιρείας στο εξωτερικό; Είναι φανερό πως ο στόχος της Aegean είναι να προωθήσει το brand της και εκτός Ελλάδος, επιδεικνύοντας μία αξιοζήλευτη για τα δεδομένα των ελληνικών εταιρειών εξωστρέφεια.

    Aegean Airlines

    Βέβαια, η Aegean έχει ήδη αποδείξει πως ενδιαφέρεται έντονα για την ανάπτυξή της σε διεθνές επίπεδο – ήδη έχει εντάξει στα δρομολόγιά της πολλούς προορισμούς στο εξωτερικό, και η τακτική της φαίνεται να αποδίδει καρπούς: όπως γράφαμε τον προηγούμενο μήνα στο mononews.gr, στη λίστα του TripAdvisor με τις 20 πιο δημοφιλείς αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο, βάσει των αξιολογήσεων των χρηστών της ιστοσελίδας, η Aegean Airlines φιγουράρει στην 14η θέση, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι είναι η μοναδική ελληνική εταιρεία στη λίστα! Αν μη τι άλλο, ένα σπουδαίο «παράσημο»…

    aeroplano aegean

    Φυσικά, δεν είναι κι εύκολο να διαπρέψει μία ελληνική εταιρεία στο εξωτερικό – πόσω μάλλον όταν ο ανταγωνισμός ειδικά στο χώρο των αερογραμμών είναι τεράστιος, με τις low cost εταιρείες να αυξάνουν την πίεση προς τις πιο παραδοσιακές εταιρείες. Όμως τα στοιχεία δείχνουν ότι η Aegean είναι σε πολύ καλό δρόμο για να αναπτυχθεί σημαντικά και να εξελιχθεί σε έναν πραγματικό διεθνή παίκτη.

    aegean_air hostess

    Τα οικονομικά δεδομένα είναι σίγουρα υπέρ της: τα αποτελέσματα έτους 2015 εμφάνισαν ενοποιημένα έσοδα της τάξεως των 983 εκατομμυρίων ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 8% σε σχέση με το 2014, με την επιβατική κίνηση να αυξάνεται κατά 15% και να ανέρχεται σε 11,6 εκατομμύρια επιβάτες. Τα καθαρά κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 6% σε 100,3 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε 68,4 εκατομμύρια ευρώ, 15% χαμηλότερα σε σχέση με το 2014, λόγω της αύξησης των συντελεστών καθώς και του αναβαλλόμενου φόρου.

    Κατέχοντας θέση ισχύος στην ελληνική αγορά και ενισχύοντας συνεχώς την παρουσία της στο εξωτερικό, η Aegean Air δείχνει ικανή για μεγάλα πράγματα, αν συνεχίσει στο ίδιο μονοπάτι της εξωστρέφειας, όπως φαίνεται να κάνει.

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/giati-o-melissanidis-efige-apo-tin-aegean-olo-paraskinio/68008



    ΣΧΟΛΙΑ