• Business

    Τα «γυρνάει» ο Έλον Μασκ: Η Tesla θα κάνει νέες προσλήψεις

    Elon Musk

    Elon Musk


    Σε αύξηση και όχι σε μείωση των εργαζομένων της θα προχωρήσει η Tesla, σύμφωνα με την New York Post, με τον επικεφαλής της εταιρείας, Έλον Μασκ να κάνει την απόλυτη «κωλοτούμπα».

    Αν και πριν από λίγες ημέρες ο Μασκ διεμήνυσε ότι η εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων χρειάζεται να κάνει «μείωση του προσωπικού της γύρω στο 10%», φαίνεται πως τώρα άλλαξε γνώμη.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Post, ο αριθμός των εργαζομένων της Τesla θα αυξηθεί τo 2023.

    Αυτό, τουλάχιστον, υποστήριξε ο Έλον Μασκ με μήνυμά του στο Twitter, λίγα 24ωρα μετά τις δηλώσεις του, ότι σχεδίαζε να κάνει περικοπές στην εταιρεία του και που προκάλεσαν σάλο.

    Παράλληλα, όμως, διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται να γίνουν αυξήσεις σε μισθούς.

    Υπενθυμίζεται ότι σε email με τίτλο «Παύση όλων των προσλήψεων παγκοσμίως», ο Μασκ σημείωνε: «Έχω σούπερ κακό προαίσθημα για την οικονομία».

    Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο δισεκατομμυριούχος ζήτησε από τους υπαλλήλους της Tesla να επιστρέψουν στο γραφείο ή να αποχωρήσουν από την εταιρεία.

    «Όλοι στην Tesla πρέπει να περνούν τουλάχιστον 40 ώρες στο γραφείο την εβδομάδα», έγραψε ο Μασκ σε άλλο email που εστάλη στους υπαλλήλους το βράδυ της Τρίτης.

    «Εάν δεν εμφανιστείτε, θα υποθέσουμε ότι έχετε παραιτηθεί», προειδοποίησε ο επικεφαλής της Tesla.

    Σημειώνεται ότι ο δεν είναι ο μόνος που προειδοποιεί για οικονομική κρίση.

    Για «βαρομετρικό χαμηλό» στην παγκόσμια οικονομία προειδοποιεί και ο ελληνικής καταγωγής διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase, Τζέιμι Ντάιμον.

    Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, προετοιμάζει τη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ για έναν «οικονομικό τυφώνα στον ορίζοντα», συμβουλεύοντας τους επενδυτές να πράξουν το ίδιο.

    Μπάιντεν για Μασκ: «Καλή τύχη στο ταξίδι του στο φεγγάρι!»

    Με σκωπτικό τρόπο απάντησε και ο Τζο Μπάιντεν στις απαισιόδοξες εκτιμήσεις του Έλον Μασκ, ότι έχει ένα «σούπερ άσχημο συναίσθημα» για τις οικονομικές προοπτικές των ΗΠΑ και ότι θέλει να μειώσει τις θέσεις εργασίας στην Tesla κατά 10%.

    Ο Τζο Μπάιντεν σημείωσε μεταξύ άλλων: «Ενώ ο Μασκ μιλάει γι’ αυτό, η Ford αυξάνει τις επενδύσεις της, συντριπτικά.

    Νομίζω ότι η Ford αυξάνει τις επενδύσεις στην κατασκευή νέων ηλεκτρικών οχημάτων. Έξι χιλιάδες εργαζόμενοι, θα μπορούσα να προσθέσω, στα Midwest.

    Η πρώην Chrysler Corporation, κάνει επίσης παρόμοιες επενδύσεις σε ηλεκτρικά οχήματα. Η Intel προσθέτει 20.000 νέες θέσεις εργασίας στην παραγωγή τσιπ υπολογιστών.

    Λοιπόν, ξέρετε, καλή τύχη στο ταξίδι του στο φεγγάρι».

    Διαβάστε επίσης:

    Τελεσίγραφο από Elon Musk: Γυρίστε στα γραφεία σας ή φύγετε από την Tesla



    ΣΧΟΛΙΑ