• Business

    Τάκης Σαράντης (Όλυμπος): Γιατί αποφασίσαμε να εξαγοράσουμε τα αναψυκτικά «Κλιάφα» – Τα επόμενα βήματα

    Τάκης Σαράντης, «Όλυμπος»

    Τάκης Σαράντης, «Όλυμπος»


    Νέα δεδομένα στην αγορά φέρνει η κίνηση της «Ελληνικά Γαλακτοκομεία» να εισέλθει στα αναψυκτικά, μέσα από την εξαγορά της εταιρείας «Κλιάφας».

    Η εταιρεία της οικογένειας Σαράντη, η οποία εμπορεύεται τα προϊόντα Όλυμπος επεκτείνεται σε μια νέα κατηγορία, -παραπλήσια των χυμών και του κρύου τσαγιού που έχει ήδη μια αρκετά επιτυχημένη παρουσία-, όπου υπάρχει αυξημένος ανταγωνισμός από εδραιωμένους Έλληνες και ξένους παίκτες. Τα αδέλφια Σαράντη, τα οποία ηγούνται της οικογενειακής επιχείρησης σήμερα «ποντάρουν» πολλά στην ιστορία της επιχείρησης «Κλιάφας», η οποία μετρά 94 χρόνια ζωής!

    Όπως λέει στο mononews.gr ο Τάκης Σαράντης, η Κλιάφας διαθέτει μακρά πορεία στον χώρο της και το όνομά της είναι «βαρύ σαν ιστορία». «Πόσοι μπορεί να αναγράψουν στις συσκευασίες τους ότι χρονολογούνται από το 1903, γιατί τότε πρωτοξεκίνησε η οικογένεια Κλιάφα τη δραστηριότητά της μέχρι να συστήσει την εταιρεία το 1926», δηλώνει εμφατικά και προσθέτει πως διαθέτει μηχανήματα ιστορικής αξίας, τα οποία χρονολογούνται πριν τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

    Καθοριστικό ρόλο έπαιξε και το ειδικό βάρος που διαθέτει η «Κλιάφας» στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων. Το οποίο, όπως λέει ο κ. Σαράντης, μετράει πολύ περισσότερο από τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας και τη θέση που κατέχει στην αγορά ενώ τονίζει πως η απόφαση για ένταξή της κάτω από την ομπρέλα των «Ελληνικών Γαλακτοκομείων» έχει ήδη θετικό αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία. Όπως και η διασφάλιση των θέσεων εργασίας των 15 εργαζομένων που απασχολούσε η βιομηχανία αναψυκτικών.

    Ο κ. Σαράντης ξεκαθαρίζει πως η εταιρεία Κλιάφας παρ’ ότι είχε μείνει πίσω από τον ανταγωνισμό δεν ήταν χρεωμένη. Αντίθετα, τα τρία τελευταία χρόνια παρουσίαζε πωλήσεις 1,3 εκατ. ευρώ και έχει στην κατοχή της ένα μεγάλο οικόπεδο 40 στρεμμάτων σε πολύ καλή τοποθεσία. Η επόμενη μέρα φέρνει σίγουρα νέες επενδύσεις, οι οποίες θα εστιάσουν στην ανανέωση του εξοπλισμού αλλά και στην κυκλοφορία νέων καινοτόμων προϊόντων, τα οποία θα συμβαδίζουν με τις νέες καταναλωτικές τάσεις. Δεν αποκλείεται μάλιστα, το ύψος των επενδύσεων να ξεπεράσει τα 10 εκατ. ευρώ, ωστόσο αυτό είναι κάτι που θα αποφασισθεί αφού ολοκληρωθεί η συμφωνία εξαγοράς. Κάτι που εκτιμάται πως θα γίνει το αργότερο σε ένα μήνα, και αφού πρώτα ολοκληρωθεί ο ενδελεχής οικονομικός έλεγχος και καταβληθεί το τίμημα, το οποίο έχει συμφωνηθεί ήδη.

    Η ΚΛΙΑΦΑ ιδρύθηκε από τον Θεόδωρο Κλιάφα με αρχικό αντικείμενο τους ψυκτικούς θαλάμους και την παραγωγή πάγου. Ένα χρόνο αργότερα, το 1927, το μεράκι του ιδρυτή της για τα αναψυκτικά τον οδήγησαν στην εγκατάσταση μιας μικρής μονάδας εμφιάλωσης αναψυκτικών, που είχε τη δυνατότητα να παράγει 120 φιάλες την ώρα.



    ΣΧΟΛΙΑ