• Business

    Δείτε σε 3 σχεδιαγράμματα την μεγάλη πτώση της λίρας και του χρυσού. Το Brexit είναι κοντά;


    Σε πτώση βρίσκονται λίγο μετά το άνοιγμα της Νέας Υόρκης ο χρυσός και το ασήμι ενώ και η βρετανική λίρα υποχωρεί έναντι του δολαρίου. Λίγο νωρίτερα ο χρυσός ήταν στα 1.217 δολάρια η ουγκιά (-2,5%) ενώ σημαντική πτώση σημείωνε και το ασήμι. Δείτε παρακάτω 2 σχεδιαγράμματα:

    screen shot 2016-03-23 at 9.51.12 amscreen shot 2016-03-23 at 9.52.26 am

    Πτώση σημειώνει και η λίρα έναντι του δολαρίου μετά την δημοσιοποίηση δημοσκόπησης της ICM ότι , το 43% των Βρετανών τάσσεται υπέρ της εξόδου της χώρας από την ΕΕ, έναντι 41% που επιθυμεί την παραμονή. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως την περασμένη εβδομάδα, η ίδια εταιρεία δημοσκοπήσεων, έδινε την πρωτοπορία στο στρατόπεδο της παραμονής στη ΕΕ. Το αποτέλεσμα αυτό σίγουρα εντείνει την πίεση προς τον Πρωθυπουργό, αφού δίνει προβάδισμα στο Brexit, λίγες μόνο ημέρες ύστερα από την παραίτηση του Υπουργού Εργασίας και Ασφάλισης, ο οποίος είναι υποστηρικτής της εξόδου από την ΕΕ.

    screen shot 2016-03-23 at 16.33.05

    Σήμερα υπήρξε και κατάθεση του δημάρχου της βρετανικής πρωτεύουσας – ίσως του πλέον επιφανούς υποστηρικτή του Brexit – στην αρμόδια επιτροπή του κοινοβουλίου. Ο κ. Johnson έθιξε το θέμα της μετανάστευσης και πως αυτή έχει βοηθήσει στην συμπίεση των μισθών, ενώ δήλωσε πως ‘δεν υπάρχουν καλά οικονομικά επιχειρήματα για την παραμονή εντός της ΕΕ’. Όσον αφορά το ζήτημα των εμπορικών σχέσεων κατόπιν ενός Brexit, ο δήμαρχος ανέφερε πως θα ήταν αυτοκαταστροφικό για τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ να μην συνάψουν εμπορικές συμφωνίες με την Μεγάλη Βρετανία.



    ΣΧΟΛΙΑ