• Business

    Στον κόσμο των private equity η Κιμ Καρντάσιαν

    • NewsRoom
    Κιμ Καρντάσιαν

    Κιμ Καρντάσιαν


    Στον κόσμο των private equity εισέρχεται η Κιμ Καρντάσιαν, με τη βοήθεια του Τζέι Σάμονς (Jay Sammons), πρώην στελέχους της Carlyle Group.

    Οι δυο τους ιδρύουν την εταιρεία SKKY Partners, η οποία επικεντρώνεται στην επένδυση και τη δημιουργία καταναλωτικών επιχειρήσεων και εταιρειών Μέσων Ενημέρωσης.

    Η SKKY θα επενδύει σε επιχειρήσεις υψηλής ανάπτυξης σε διάφορους τομείς, όπως είναι τα καταναλωτικά προϊόντα, η φιλοξενία, τα πολυτελή είδη, καθώς και τα media.

    Το fund δεν έχει αρχίσει ακόμη να συγκεντρώνει χρήματα και η SKKY έχει αποκαλύψει λίγα για τις φιλοδοξίες της. Ωστόσο, το δίδυμο Σάμονς-Καρντάσιαν είπε στη Wall Street Journal (WSJ) ότι η SKYY θα κάνει επενδύσεις σε εταιρείες, είτε παίρνοντας τον πλήρη έλεγχό τους ή ένα ποσοστό μειοψηφίας.

    «Το συναρπαστικό κομμάτι είναι να καθίσεις μαζί με αυτούς τους ιδρυτές και να καταλάβεις ποιο είναι το όνειρό τους», είπε η Καρντάσιαν στη WSJ.

    «Θέλω να υποστηρίξω αυτό (το όνειρο), όχι να αλλάξω το DNA τους, αλλά απλώς να τους υποστηρίξω και να τους πάω σε ένα διαφορετικό επίπεδο», πρόσθεσε.

    Τα τελευταία χρόνια, η Καρντάσιαν, γνωστή μέσα από τα οικογενειακά ριάλιτι The Kardashians και Keeping up with the Kardashians, έχει αναπτύξει με σταθερούς ρυθμούς την επιχειρηματική αυτοκρατορία της.

    Η αξία της εταιρείας εσωρούχων Skims που ξεκίνησε το 2019, υπολογίζεται στα 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια. Η εταιρεία συγκέντρωσε 240 εκατομμύρια δολάρια στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης από το hedge fund Lone Pine Capital.

    Φέτος δημιούργησε τη δική της skin-care σειρά, τη SKKN BY KIM.

    O Σάμονς είναι γνωστός για τις επενδύσεις του σε κορυφαία brands, όπως τα Beats by Dre και Supreme. Άφησε την Carlyle αυτό το καλοκαίρι μετά από 16 χρόνια στην εταιρεία.

    Όπως αναφέρει η WSJ, ο Σάμονς προσέγγισε την Καρντάσιαν και τη μητέρα και μάνατζέρ της, Κρις Τζένερ, σχετικά με την έναρξη της εταιρείας νωρίτερα φέτος, προσθέτοντας ότι διατηρεί φιλικές σχέσεις μαζί τους εδώ και χρόνια.

    Η Κρις Τζένερ, η οποία έχει αναλάβει χρέη μάνατζερ της κόρης της και επιβλέπει τις επιχειρήσεις της οικογένειας, θα ενταχθεί στη SKKY ως συνεργάτης, είπε ο κ. Σάμονς.

    Από την πλευρά του ο Σάμονς, όπως δήλωσε, προσφέρει τις οικονομικές και επενδυτικές γνώσεις του και από την πλευρά της, η Κιμ Καρντάσιαν την ικανότητά της να αναπτύσσει τις εταιρείες με τη βοήθεια της επιδραστικότητας που έχει παγκοσμίως.

    Διαβάστε επίσης:

    Η εταιρεία εσωρούχων της Kim Kardashian διπλασίασε την αποτίμηση της, στα 3,2 δισ. δολάρια



    ΣΧΟΛΙΑ