• Business

    Στη Notos Com η Shiseido

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη


    Στη Notos Com περνά, σύμφωνα με πληροφορίες, η αντιπροσωπεία της Shiseido στην Ελλάδα.

    Η ιαπωνική εταιρεία, μετά τη διενέργεια διαγωνισμού, φαίνεται πως αποφάσισε να αναθέσει την αντιπροσώπευση των προϊόντων της στη χώρα μας στη Notos Com, μετά την απόφασή της να μην ανανεώσει τη συνεργασία με τη Folli Follie, μετά τις πρωτοφανείς αποκαλύψεις για οικονομικές ατασθαλίες στον αμαρτωλό όμιλο της οικογένειας Κουτσολιούτσου.

    Σημειώνεται ότι την αντιπροσώπευση της Shiseido διεκδικούσαν επίσης η attica stores και η ελληνικών επίσης συμφερόντων Aromca Cosmetics. Από τη διαδικασία απείχε ο «Σαράντης» λόγω της συνεργασίας που έχει ήδη με την Estee Lauder.

    Η διαπραγμάτευση με τα attica stores ήταν ιδιαίτερα επίμονη και σκληρή, αφού ο πλέον ισχυρός όμιλος retail στην Ελλάδα έθεσε ιδιαίτερα σκληρούς όρους προκειμένου να καταλήξει σε συμφωνία. Οι όροι, όμως, δεν έγιναν αποδεκτοί από τη Shiseido, η οποία τελικά συμφώνησε με τη Notos Com.

    Να σημειωθεί ότι η συμφωνία της Notos Com με τη Shiseido είναι πολύ σημαντική, καθώς ο τζίρος της ιαπωνικής εταιρείας καλλυντικών στην Ελλάδα είναι πάνω από 11 εκατ. ευρώ.

    Υπενθυμίζεται ότι σήμερα έγινε γνωστή και η επένδυση στη Notos Com του βρετανικού επενδυτικού fund Μ&G, που συνδέεται με τον ασφαλιστικό όμιλο Prudential, το οποίο και αναλαμβάνει τη συμμετοχή της Pillarstone.

    Το fund M&G δεν έχει άλλη παρουσία στην Ελλάδα, ενώ διεθνώς δραστηριοποιείται σε μετοχές και ομόλογα και διαθέτει σημαντική παρουσία στο χώρο του real estate.

    Η συμφωνία προβλέπει την ανάληψη, σε πρώτη φάση, του δανεισμού των 7 εκατ. ευρώ που είχε παράσχει η Pillarstone προς τη Notos Com και, σε δεύτερη φάση, τη χορήγηση πρόσθετου δανείου ύψους 6,5 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση του σχεδίου της εταιρείας.

    Η συμφωνία έχει τεθεί υπό την έγκριση των τραπεζών, που έχουν και τον τελικό λόγο στην επικύρωσή της, στο βαθμό που είναι και αυτές που ενέκριναν το σχέδιο διάσωσης της Notos Com, συμφωνώντας σε κούρεμα της τάξης του 70% περίπου στα δάνεια της εμπορικής αλυσίδας λιανεμπορίου.



    ΣΧΟΛΙΑ