• Business

    Στέφανος Θεοδωρίδης: Ποιος είναι ο manager με εμπειρία 40 και πλέον ετών που αναλαμβάνει πρόεδρος στο Υπερταμείο

    Στέφανος Θεοδωρίδης


    Όταν στις αρχές του 2024 ανακοινώθηκε επίσημα η αποχώρηση του Στέφανου Θεοδωρίδη, διευθύνοντος συμβούλου της ΤΕΜΕΣ Α.Ε. που «τρέχει» το Costa Navarino, πολλοί απόρησαν. Το επί 12 χρόνια κορυφαίο στέλεχος της εταιρείας της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου, το οποίο πιστώνεται και αυτό την επιτυχία του πολυτελούς θερέτρου στη Μεσσηνία, δήλωσε ότι «αποχωρεί με στόχο να αφοσιωθεί στις προσωπικές του δραστηριότητες και επενδύσεις».

    Ένας manager με εμπειρία 40 και πλέον ετών, και με υψηλές θέσεις σε ελληνικές και ξένες εταιρείες, δύσκολα μπορεί να… καθίσει στα αυγά του και η συνταξιοδότηση μάλλον μοιάζει αδύνατη. Ετσι, ο Στέφανος Θεοδωρίδης, λένε οι πληροφορίες, αναλαμβάνει νέος πρόεδρος στο Υπερταμείο με σκοπό να βοηθήσει με την εμπειρία του τα σημαντικά projects που υπάρχουν το επόμενο διάστημα.

    Και αν μη τι άλλο οι θέσεις που έχει αναλάβει στο παρελθόν δείχνουν ένα έμπειρο και επιδραστικό στέλεχος.

    Πριν πάει στην ΤΕΜΕΣ το 2012 ήταν επί μια πενταετία διευθύνων σύμβουλος στη HYATT REGENCY στην Ελλάδα. Επίσης, έχει διατελέσει Διευθύνων Σύμβουλος Νότιο-Ανατολικής Ευρώπης και μέλος του Δ.Σ της Ευρώπης και της παγκόσμιας Διοικητικής Ομάδας στη DIAGEO. Σε αυτόν το ρόλο είχε την ευθύνη για 18 χώρες

    Παράλληλα με τη θέση του στην ΤΕΜΕΣ ήταν Αντιπρόεδρος του Ομίλου PREZIOSI στην Ελλάδα & Τουρκία, Μέλος του ΔΣ και της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΙΟΒΕ, καθώς και του Γενικού Συμβουλίου του ΣΕΒ.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2019 το Υπερταμείο είχε προτείνει τον Στέφανο Θεοδωρίδη, με τέσσερα ακόμη στελέχη, για το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ.

    Το βιογραφικό του, λοιπόν, βαρύ. Ανώτατο στέλεχος για πάνω από 40 χρόνια, εμπειρία ως εκτελεστικός σε κορυφαίες εταιρείες και όπως λένε και όσοι τον ξέρουν, «έχει ηγετικές ικανότητες, μπορεί κι εντοπίζει και εφαρμόζει στρατηγικές ανάπτυξης».

    Σε μια συνέντευξή του το 2007 ο Στέφανος Θεοδωρίδης αποκάλυψε ορισμένες πτυχές της ζωής του.

    Γεννημένος στην Αθήνα, σε μια μεσοαστική οικογένεια, έζησε την πιο βαριά απώλεια μόλις στα 12 του χρόνια, όταν πέθανε ο πατέρας του. Και τότε έπρεπε να αναλάβει την τύχη του, να στηριχθεί στις δυνάμεις του και να εξελίξει τις ικανότητές του.

     

    Στέφανος Θεοδωρίδης

     

    «Για να έχει αξία η ζωή πρέπει να είναι αποτέλεσμα κατάκτησης. Έμαθα όταν ήμουν ακόμα πολύ μικρός να θέτω στόχους και να οργανώνω τον τρόπο με τον οποίο θα τους έκανα πραγματικότητα», είχε πει στη συνέντευξη εκείνη.

    Από το Λύκειο άρχισε να βγάζει το χαρτζιλίκι του κάνοντας ιδιαίτερα ενώ πέρασε στη σχολή Μαθηματικών και ήταν άριστος. Αλλά συνέχισε να δουλεύει. Ιδιαίτερα μαθήματα, ασφαλιστής, μεταφραστής, επίβλεψη σε οικοδομές.

    Εκανε μεταπτυχιακά στο Πανεπιστήμιο του Warwick, έφτιαξε τη δική του εταιρεία συμβούλων, έγινε διδάσκων στο Institute of Management & Information Technology.

    Η πρώτη του σημαντική δουλειά στην ηγετική ομάδα του ομίλου Μπουτάρη. Εκεί στις αρχές του 1990 η Diageo γίνεται ο σταθμός της καριέρας του, έφτασε μέχρι και CEO μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες ποτών και αναψυκτικών.

    Χάρη στον Θεοδωρίδη η εταιρεία επεκτάθηκε σε πολλές αγορές του εξωτερικού φέρνοντας και για τον ίδιο τη σφραγίδα του επιτυχημένου manager.

    Ο ηγέτης

    Όπως είχε πει: «Ο ηγέτης σε μια επιχείρηση δεν είναι αλάνθαστος. Και ακριβώς επειδή είναι εκτεθειμένος σε περισσότερους ανθρώπους, δεν είναι κακό γι’ αυτόν να δείχνει τις όποιες αδυναμίες του, ακόμη κι αν οι άλλοι περιμένουν έναν υπεράνθρωπο.

    Θέλω να είμαι ειλικρινής με τον εαυτό μου και τους γύρω μου και προσπαθώ συνεχώς να μαθαίνω από τα λάθη μου, να βελτιώνομαι και να εξελίσσομαι».

    Στη συνέχεια πέρασε στο χώρο του τουρισμού και της ψυχαγωγίας, αρχικά με την Hyatt και στη συνέχεια με την ΤΕΜΕΣ, ένα στοίχημα που κερδήθηκε αφού το Costa Navarino έχει εξελιχθεί σε τουριστικό προορισμό με παγκόσμια αναγνώριση.

    Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Στέφανος Θεοδωρίδης είναι παντρεμένος με την Φωτεινή Καραγεώργη, ιδρυτικό μέλος, Πρόεδρο και Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας “GIOCHI PREZIOSI HELLAS A.E.”, μια από τις πιο σοβαρές και πετυχημένες εταιρείες στο χώρο του παιχνιδιού.
    Η κ. Καραγεώργη σπούδασε Νομική, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές (ΜΒΑ) στο London Business School και το 1991 εργάστηκε στον Όμιλο Eταιρειών Μπουτάρη, την ίδια περίοδο που εκεί ήταν και ο κ. Θεοδωρίδης.

    Διαβάστε επίσης:

    ΔΕΗ : 3+1 οίκοι ποντάρουν στη μετοχή της ΔΕΗ
    Αποπληρωμή εισφορών για 1,7 εκατ. μη μισθωτούς
    Bulgari: Πώς οι… Βλάχοι από τα Τζουμέρκα έφτιαξαν έναν από τους διασημότερους οίκους κοσμημάτων
     



    ΣΧΟΛΙΑ