• Business

    Σταματά και τις πληρωμές τόκων ο Γ. Οικονόμου της DryShips

    Γιώργος Οικονόμου

    Γιώργος Οικονόμου, εφοπλιστής DryShips


    Η DryShips του Γιώργου Οικονόμου  ανακοίνωσε πως σταματά τις πληρωμές και των τόκων για δάνεια στα οποία είχε ήδη σταματήσει τις πληρωμές των κύριων οφειλών.

    Με την ανακοίνωση φαίνεται να ολοκληρώνεται το «πάγωμα» πληρωμών χρέους της εταιρείας.

    Η DryShips ανακοίνωσε πριν από δύο μήνες ότι δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει πληρωμές σε δύο τραπεζικές διευκολύνσεις που ωρίμασαν και έπειτα ανέστειλε τις κύριες πληρωμές στις υπόλοιπες.

    Μετά τη χθεσινή ανακοίνωση, οι μετοχές της εταιρείας βυθίστηκαν σε ποσοστό 16,4% στον NASDAQ.

    Σύμφωνα με το TradeWinds, η DryShips παραμένει σε συζητήσεις με τις τράπεζες για την αναδιάρθρωση των δανείων της.

    Η ελληνική εταιρεία ανακοίνωσε επίσης την Πέμπτη ότι κατέγραψε κέρδη 49,4 εκατομμυρίων ευρώ στο πρώτο τρίμηνο του έτους, κυρίως λόγω της μεταφοράς καθαρών εσόδων από το πρότερο μερίδιο 40,4% στην εταιρεία γεωτρήσεων Ocean Rig, σε πλήρη αντίθεση με τις απώλειες 52,8 εκατ. ευρώ που είχε καταγράψει στο πρώτο τρίμηνο του 2015.

    Εξαιρουμένων των κερδών από την Ocean Rig και της χρέωσης απομείωσης ύψους 36,4 εκατ. ευρώ για πωλήσεις σκαφών, η DryShips ανέφερε πως οι προσαρμοσμένες απώλειές της ανήλθαν σε 18,1 εκατ. ευρώ.

    Η DryShips πούλησε τις μετοχές της στην Ocean Rig έναντι 44,5 εκατ. ευρώ τον Απρίλιο. Αγοραστής ήταν η ίδια η Ocean Rig, επίσης συμφερόντων του Γ. Οικονόμου.

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/alexandros-vasilikos-zesta-esoda-mporoun-na-anazitithoun-apo-drastiriotites-pou-forodiafevgoun/46917



    ΣΧΟΛΙΑ