ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο πλουσιότερος άνδρας της Ινδίας, ο Μουκές Αμπάνι, αγόρασε την εμβληματική βρετανική αλυσίδα καταστημάτων παιχνιδιών Hamleys σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο BBC, χωρίς να αποκαλύπτεται, ωστόσο, το ποσό της συναλλαγής.
Η Reliance Brands Limited, η οποία ανήκει στον Αμπάνι, ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμφωνία για την απόκτηση της Hamleys από την κινεζική C Banner International, η οποία την είχε αγοράσει το 2015.
Η Hamleys, που ιδρύθηκε το 1760, είναι η παλαιότερη στον κόσμο εταιρία λιανικής πώλησης παιχνιδιών, με 167 καταστήματα σε 18 χώρες. Το επταώροφο κατάστημα-ναυαρχίδα της Hamleys στη Ρίτζεντ Στριτ του Λονδίνου άνοιξε το 1881 και αποτελεί δημοφιλή προορισμό για τους επισκέπτες.
Η Reliance Industries είναι ήδη υπεύθυνη για τη λειτουργία 88 καταστημάτων Hamleys σε 29 ινδικές πόλεις. Σύμφωνα με το Forbes, ο 62χρονος Αμπάνι έχει περιουσία αξίας 50,7 δισεκ. δολαρίων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης: Mέτρα για την αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων
- Φάμελλος: Στρατηγικής σημασίας οι διπλωματικές σχέσεις Ελλάδας-Κίνας
- Iveco Group: Προχωρούν οι συνομιλίες για την πώληση της αμυντικής της μονάδας στη Leonardo
- Ρωσία: Η κεντρική τράπεζα μείωσε το βασικό επιτόκιο κατά 200 μονάδες βάσης στο 18%
