• Ναυτιλία

    Στ. Τσαντάνης: Συμφωνία της Seanergy με τους ναυλωτές της για εγκατάσταση scrubbers

    Τσαντάνης Seanergy ναυτιλία

    Σταμάτης Τσαντάνης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Seanergy Maritime Holdings Corp.


    Στη σύναψη συμφωνιών με τους ναυλωτές της για την εγκατάσταση συστημάτων καθαρισμού καυσαερίων (scrubbers) σε πέντε από τα πλοία της, τύπου Capesize, προχώρησε η ναυτιλιακή Seanergy Maritime Holdings Corp.

    Μάλιστα, η εταιρεία έχει εξασφαλίσει την έγκαιρη προμήθεια του εξοπλισμού από την Hyundai Materials της Ν. Κορέας και έχει ήδη κλείσει ημερομηνίες εγκατάστασης σε μεγάλο ναυπηγείο της Κίνας.

    Το έργο αναμένεται να εκτελεσθεί το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο του 2019, ενώ μετά την ολοκλήρωση του θα ξεκινήσουν οι χρονοναυλώσεις των σχετικών πλοίων διάρκειας μεταξύ τριών έως πέντε ετών με τρεις κορυφαίους ναυλωτές ξηρού φορτίου.

    Η συνολική επένδυση αναμένεται να ξεπεράσει τα 12,5 εκατ. δολάρια, συμπεριλαμβανομένου του κόστους εξοπλισμού και εγκατάστασης, τα οποία θα καλυφθούν εξολοκλήρου από τους ναυλωτές.

    Ο κ. Σταμάτης Τσαντάνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, δήλωσε: “Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τις παραπάνω συμφωνίες, οι οποίες θα έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση της αξίας της εταιρείας μας κατά περίπου  12,5 εκατ. δολ. Η σημαντική αυτή επένδυση σε συνεργασία με τους ναυλωτές μας αποτελεί μια ορθολογική προσέγγιση στους νέους περιβαλλοντικούς κανονισμούς που τίθενται σε εφαρμογή την 1η Ιανουαρίου 2020. Καταλήξαμε στην παραπάνω απόφαση κατόπιν προσεκτικής αξιολόγησης των διαφόρων εναλλακτικών λύσεων ως προς την εφαρμογή των νέων κανονισμών στην ναυτιλία, καθώς η Seanergy ήταν από τις πρώτες ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες ξηρού φορτίου που συμμετείχε στην μελέτη σκοπιμότητας για τα scrubbers σε συνεργασία με το American Bureau of Shipping (ABS).”

    Παράλληλα, ο κ. Τσαντάνης επισήμανε: “Η επένδυση αυτή, που επιτελείται από τους ναυλωτές μας, σε συνδυασμό με τις πρωτοποριακές συμφωνίες ναύλωσης, αναμένεται να αυξήσουν την αξία των συγκεκριμένων πλοίων χωρίς επιπρόσθετη δανειακή επιβάρυνση της εταιρείας. Είναι επίσης σημαντικό να αναφερθεί ότι οι σχετικοί ναύλοι συνδέονται με το δείκτη Baltic Capesize Index, μεγιστοποιώντας τα έσοδα μας βάσει των θετικών προοπτικών της αγοράς των Capesize. Η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις για την εφαρμογή αντίστοιχων επενδύσεων και σε άλλα πλοία, προκειμένου κατά την εφαρμογή των νέων κανονισμών του ΙΜΟ, όλος ο στόλος της Seanergy να είναι συμβατός με αυτούς.”

    To πλοίο Partnership της Seanergy Maritime

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Β. Μαρινάκης: Η CPP εξοπλίζει με scrubber 14 πλοία της και προχωρά σε νέα συμφωνία με την Ηyundai Marine

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ασυνήθιστη κίνηση της Laskaridis Shipping που δεν θα έχει συνέχεια

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Α. Πίττας: Ένα ακόμα πλοίο ξηρού φορτίου για την Eurobulk



    ΣΧΟΛΙΑ