• Business

    Στ. Τσαντάνης στο mononews: Σε αύξηση κεφαλαίου προχωρά η Seanergy

    Seanergy Σταμάτης Τσαντάνης ναυτιλία

    Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Seanergy Maritime Holdings Corp., Σταμάτης Τσαντάνης


    Η ναυτιλιακή Seanergy Maritime Corp., συμφερόντων της Κλώντιας Ρέστη, ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μέσω δημόσιας προσφοράς – τη δεύτερη από τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους – καθώς στρατηγικός της στόχος είναι να αντλήσει περισσότερα από 3 εκατ. δολάρια σε κεφάλαια.

    Ειδικότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην έκδοση 1.305.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών στην τιμή των 2,75 δολαρίων/τεμάχιο, οι οποίες θα πωληθούν σε θεσμικούς επενδυτές. Η Seanergy από την κίνηση αυτή στοχεύει να αντλήσει ακαθάριστα έσοδα ύψους 3,6 εκατ. δολαρίων – σημειώνεται παράλληλα ότι το πρόγραμμα προσφοράς των νέων κοινών μετοχών είναι προγραμματισμένο να λήξει στις 23 Νοεμβρίου του 2016, ημέρα Τετάρτη.

    Η ναυτιλιακή της κας Ρέστη έχει διορίσει την εταιρεία Maxim Group LLC ως ανάδοχο του προγράμματος προσφοράς των νέων μετοχών.

    Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Seanergy, τα καθαρά έσοδα από την πώληση των νέων κοινών μετοχών σε θεσμικούς επενδυτές, αναμένεται να κυμανθούν περίπου στα 3,3 εκατ. δολάρια. Κατόπιν επικοινωνίας του mononews.gr με τη ναυτιλιακή, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Σταμάτης Τσαντάνης, τόνισε ότι το σύνολο των εσόδων που θα προκύψουν από την πώληση των μετοχών, η Seanergy σκοπεύει να τα διοχετεύσει για να χρηματοδοτήσει τα αναπτυξιακά της πλάνα.

    Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανεξάρτητα από τα χρήματα αυτά, σχεδιάζει την επέκταση του στόλου της τόσο με παραγγελίες νεότευκτων φορτηγών πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου όσο και με εξαγορές μεταχειρισμένων. Σύμφωνα με τον κ. Τσαντάνη, το ενδιαφέρον της Seanergy προσανατολίζεται στα φορτηγά πλοία τύπου capesize με χωρητικότητα έως και 180.000-dwt καθώς είναι εκείνα με τις προδιαγραφές που η ναυτιλιακή κρίνει ως καταλληλότερες για τo προφίλ του στόλου της.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κατακτούν τις Κυκλάδες οι αδελφοί Στεφάνου με την απόκτηση του Speedrunner IV

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Οικονόμου: Συμφωνία-έκπληξη της Dryships για κούρεμα δανείου κατά 50%. Πτώση 13% η μετοχή

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το 16ο Διεθνές Forum της Navigator



    ΣΧΟΛΙΑ