• Business

    Σπύρος Δημοτσάντος: Πώς η COVID-19 έβγαλε την Medicon από την… ΜΕΘ του PSI!

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Σπύρος Δημοτσάντος: Πώς η COVID-19 έβγαλε την Medicon από την… ΜΕΘ του PSI!

    Σπύρος Δημοτσάντος


    Από τα 0,30 ευρώ το 2016, η Medicon έχει κάνει ένα άλμα στα 4,68 ευρώ, επίπεδα τα οποία λέει να δει η μετοχή από το… 2007!

    Μόνο τα τρία τελευταία χρόνια, η μετοχή της Medicon, δημιουργός της οποίας είναι ο κ. Σπύρος Δημοτσάντος έχει καταγράψει άνοδο μεγαλύτερη από 300%.

    Όμως, τα προηγούμενα χρόνια δεν ήταν ρόδινα. Οφειλές που είχαν τα δημόσια νοσοκομεία προς την εταιρεία, πληρώθηκαν με ομόλογα και μάλιστα άτοκα και όχι μόνο αυτό, αλλά με το PSI το 2012 κουρεύτηκαν πάνω από το μισό, με τον κ. Δημοτσάντο να καλείται να διαχειριστεί εδώ και δέκα χρόνια ένα χρέος της τάξης των 11 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, η διείσδυση της Medicon εν μέσω πανδημίας στην αγορά των τεστ προωθώντας τα μοριακά τεστ για τον κορoνοϊό, έδειξε ότι η εταιρεία ιατρικών μηχανημάτων μπορεί να γιατρέψει τις πληγές του παρελθόντος.

    Ο κ. Δημοτσάντος λέγεται ότι είναι έμπειρος παίκτης μπριτζ. Βλέποντας την πανδημία, ξέφυγε από το… καρέ κι αντί να πάρει τη θέση του… «μορ», πήρε τη θέση του «εκτελεστή». Πρόκειται για τακτική άλλωστε, που ακολούθησαν και άλλες εισηγμένες μέσα στην υγειονομική κρίση, όπως τα Πλαστικά Θράκης του Κωνσταντίνου Χαλιωρή που γύρισε την παραγωγή στο εργοστάσιο της Ξάνθης στο κόψιμο υγειονομικών μασκών.

    Ο κ. Δημοτσάντος μπήκε δυναμικά στην προώθηση των μοριακών τεστ τα οποία, όπως είναι γενικώς παραδεκτό, είναι τα πλέον αξιόπιστα για το αν κάποιος έχει προσβληθεί από κορoνοϊό ή όχι.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του 6μήνου και την οικονομική έκθεση που τα ακολούθησε, η συμβολή των μοριακών τεστ στην διαμόρφωση του τζίρου ύψους 9,7 εκατ. ευρώ ανήλθε στα επίπεδα του 20%. Η πανδημία συνεχίζεται, η επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον είναι καθοριστική και σύμφωνα με τους επιστήμονες με τον ρυθμό που αναπτύσσεται θα είναι το κυρίαρχο στέλεχος της Covid μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου, οπότε η ανάγκη της Πολιτείας για αξιόπιστους ελέγχους είναι δεδομένη.

    Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία του 9μήνου, ο κύκλος εργασιών της Medicon ανήλθε στα 15,25 εκατ. ευρώ από 10,02 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

    Τα EBITDA αυξήθηκαν στα 5,58 εκατ. ευρώ έναντι 1,59 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο του προηγούμενου έτους, ενώ τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα 4,08 εκατ. ευρώ από 0,30 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα της προηγούμενης χρήσης.

    Η επισήμανση της Medicon κατά το σχολιασμό των αποτελεσμάτων 9μήνου είναι χαρακτηριστική του κλίματος ευφορίας: «Από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, η ικανότητα της Εταιρείας και του Ομίλου να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους, όχι μόνο δεν θίγεται αλλά αντίθετα έχει σημαντική αύξηση τόσο σε επίπεδο τζίρου όσο και επίπεδο κερδοφορίας».

    Διαβάστε επίσης

    Κορονοϊός: Μόνο με PCR ή rapid test η είσοδος στην Ελλάδα και για εμβολιασμένους

    ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-ΔΕΗ: Ανοίγουν νέους δρόμους με τα ομόλογα αειφορίας

    Βασίλης Φουρλής: Από το πρώτο ΙΚΕΑ στη Θεσσαλονίκη στο κατάστημα νέας γενιάς στο The Mall Αthens



    ΣΧΟΛΙΑ