• Business

    Space Hellas: Απόσχιση κλάδου της SingularLogic με εισφορά στην Epsilon SingularLogic

    • NewsRoom


    SingularLogic και Epsilon SingularLogic αποφάσισαν να εκκινήσουν διαδικασία απόσχισης του κλάδου παροχής υπηρεσιών και πωλήσεων ολοκληρωμένων συστημάτων σε επιχειρήσεις λιανικής και καυσίμων της SINGULARLOGIC («Κλάδος R&F») και την εισφορά του στην EPSILON SINGULARLOGIC.

    Η ανακοίνωση της Space Hellas

    Σύμφωνα με τις εφαρμοστέες διατάξεις του νομοκανονιστικού πλαισίου, η SPACE HELLAS A.E. Συστήματα και Υπηρεσίες Τηλεπικοινωνιών, Πληροφορικής, Ασφάλειας – Ιδιωτική Επιχείρηση Παροχής Υπηρεσιών Ασφάλειας (στο εξής η SPACE HELLAS), ανακοινώνει τα ακόλουθα:

    1. Στις 10.11.2023, τα Διοικητικά Συμβούλια των εταιρειών «SingularLogic Ανώνυμη Εταιρεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Εφαρμογών Πληροφορικής» (στο εξής η SINGULARLOGIC), θυγατρικής της SPACE HELLAS, και της [Epsilon SingularLogic Α.Ε.] (στο εξής η EPSILON SINGULARLOGIC), θυγατρικής της εταιρείας EPSILON NET A.E. (στο εξής η EPSILON NET), αποφάσισαν την εκκίνηση της διαδικασίας για την απόσχιση του κλάδου παροχής υπηρεσιών και πωλήσεων ολοκληρωμένων συστημάτων σε επιχειρήσεις λιανικής και καυσίμων της SINGULARLOGIC (στο εξής ο «Κλάδος R&F») και την εισφορά του στην EPSILON SINGULARLOGIC, έναντι της έκδοσης νέων μετοχών της EPSILON SINGULARLOGIC (στο εξής οι Νέες Μετοχές) προς τη SINGULARLOGIC, σύμφωνα με τις εφαρμοστέες διατάξεις του Ν. 4601/2019 και των άρθρων 52 επ. του Ν. 4172/2013, με ημερομηνία ισολογισμού μετασχηματισμού την 31.10.2023 (στο εξής η Απόσχιση).

    2. Περαιτέρω, συμφωνήθηκε όπως, κατόπιν της ολοκλήρωσης της Απόσχισης, η SINGULARLOGIC πωλήσει και μεταβιβάσει τις Νέες Μετοχές στην EPSILON NET (στο εξής η Πώληση), έναντι συμφωνημένου τιμήματος €3.000.000 καταβλητέου σε μετρητά (στο εξής το Τίμημα).

    3. Για τους σκοπούς της διαπίστωσης της αξίας του Κλάδου R&F στο πλαίσιο της Απόσχισης και του δικαίου και εύλογου του Τιμήματος στο πλαίσιο της Πώλησης, ορίστηκε η ελεγκτική εταιρεία ACTION AUDITING Ανώνυμη Εταιρεία Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών.

    Οι συνεργαζόμενες εταιρείες SINGULARLOGIC και EPSILON SINGULARLOGIC, μετά από τρία χρόνια στενής συνεργασίας στο συγκεκριμένο τομέα, έκριναν ότι η μεταφορά του συνόλου της δραστηριότητας του Κλάδου R&F στην EPSILON SINGULARLOGIC θα βελτιώσει συνολικά την εξυπηρέτηση των πελατών και θα μεγεθύνει εκθετικά το ήδη πολύ καλό αποτέλεσμα.

    Καθώς ο Κλάδος R&F συνεργαζόταν αρμονικά μέχρι σήμερα με τον αντίστοιχο κλάδο ανάπτυξης προϊόντων και υπηρεσιών ιδιοπαραγόμενου λογισμικού που κατέχει η EPSILON SINGULARLOGIC, η συγκέντρωση πωλήσεων, υποστήριξης, εξυπηρέτησης και ανάπτυξης στην ίδια εταιρεία θα βελτιώσει την εμπειρία των πελατών (Customer Experience).

    Διαβάστε επίσης:

    Shiseido: Bουτιά της μετοχής έως 14% – Μείωσε τις προβλέψεις για τα κέρδη

    Εθνική Τράπεζα: Μεταξύ 5-5,44 ευρώ η τιμή της μετοχής – Από 14 έως 16 Νοεμβρίου το βιβλίο προσφορών

    Black Friday: Θετική ανταπόκριση στο «early start» των προσφορών



    ΣΧΟΛΙΑ