• Business

    Σούπερ μάρκετ: «Ουρές» και συνωστισμός από το πρωί του Σαββάτου


    «Ουρές» σχηματίζονται από το πρωί του Σαββάτου έξω από τα καταστήματα τροφίμων και τα σούπερ μάρκετ της Αττικής. Αρκετοί καταναλωτές σπεύδουν να κάνουν τα ψώνια τους μετά την απόφαση για δραστική μείωση του ωραρίου λειτουργίας, με αποτέλεσμα σε αρκετές περιπτώσεις να παρατηρείται συνωστισμός.

    Παράγοντες της αγοράς χαρακτηρίζουν αναμενόμενη αλλά κάπως υπερβολική την αντίδραση του αγοραστικού κοινού, σημειώνοντας πως ποτέ δεν έχει τεθεί θέμα lockdown στο κανάλι των τροφίμων ενώ επισημαίνουν πως οι επιχειρήσεις τροφίμων έχουν αποδείξει στην πράξη πως έχουν διασφαλίσει την επάρκεια αγαθών και ως εκ τούτου δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για ελλείψεις.

    Την ίδια στιγμή, αύξηση παρατηρείται και στις παραγγελίες που δέχονται τα ηλεκτρονικά καταστήματα των σούπερ μάρκετ. «Κάθε φορά που επιβάλλονται νέοι περιορισμοί στις μετακινήσεις, οι online αγορές παίρνουν φωτιά…», αναφέρει χαρακτηριστικά στέλεχος του οργανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων. Βέβαια, όπως παρατηρεί άλλος στέλεχος του λιανεμπορίου «οι online αγορές δεν σταμάτησαν ποτέ να κινούνται ανοδικά…και  είναι πλέον εμφανές πως είναι κάτι που ήρθε για να μείνει…».

    Τα σούπερ μάρκετ συνεχίζουν να συγκεντρώνουν και τη νέα χρονιά αυξημένη κίνηση. Εκτιμάται πως οι πωλήσεις του κλάδου εξακολουθούν να αναπτύσσονται με διψήφιους ρυθμούς (άνω του 10%) στο ξεκίνημα του 2021, διατηρώντας το θετικό μομέντουμ της περσινής χρονιάς. Η αυξημένη κίνηση αναμένεται να διατηρηθεί και τις επόμενες μέρες λόγω των περιορισμών που επιβλήθηκαν στις μετακινήσεις και την απόφαση για το εμπόριο.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ