• Business

    Σούπερ μάρκετ: Άλλο ένα Σάββατο με ουρές και συνωστισμό έξω από τα καταστήματα

    (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ)


    Συνωστισμός παρατηρήθηκε και αυτό το Σάββατο έξω από τα σούπερ μάρκετ της Αττικής, παρά το τσουχτερό κρύο.

    Οι νέοι περιορισμοί που επιβλήθηκαν στο μέγιστο αριθμό επιτρεπόμενων ατόμων εντός του καταστήματος αλλά και στο ωράριο λειτουργίας, μετά την έξαρση των κρουσμάτων έχουν ως αποτέλεσμα να σχηματίζονται ουρές από καταναλωτές που περίμεναν υπομονετικά να κάνουν τις αγορές τους. Δεν έλειψαν πάντως και φαινόμενα εκνευρισμού εξαιτίας της μεγάλης αναμονής ενώ κάποιοι επέλεξαν να αποχωρήσουν λόγω της καθυστέρησης.

    Το ΙΕΛΚΑ είχε προειδοποιήσει εδώ και μέρες για τον κίνδυνο να δημιουργηθούν προβλήματα στην ομαλή ροή των καταναλωτών από την αυστηροποίηση των περιορισμών, καθώς τα νέα μέτρα αθροιστικά μειώνουν κατά 70% τη δυνατότητα εξυπηρέτησης του κοινού στα σουπερμάρκετ.

    Σημειώνεται ότι με βάση τα νέα μέτρα ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων, από 1 άτομο ανά 10 τ.μ. που ίσχυε όλο το 2019 και μέχρι την Κυριακή 17 Ιανουαρίου από τη Δευτέρα 18 Ιανουάριου έγινε 1 άτομο ανά 25 τ.μ. ενώ μετά της 6ης Φεβρουαρίου το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων τροφίμων στις περιοχές υψηλού κινδύνου ορίστηκε ως τις 17:00 τα Σάββατα.

    Σύμφωνα με στοιχεία που συνέλλεξε η Bespot την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου και το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου καταγράφηκαν ουρές έως 5 ατόμων στην πλειονότητα των καταστημάτων μεσαίου τύπου. Οι ουρές ξεπέρασαν σε αρκετές περιπτώσεις τα 15 άτομα, ενώ καταγράφηκε το φαινόμενο της εγκατάλειψης επίσκεψης κατά την αναμονή εισόδου στο κατάστημα, σε αντίστοιχα επίπεδα με αυτά του πρώτου lockdown τον περσινό Μάρτιο.



    ΣΧΟΛΙΑ