• Business

    Σωκράτης Κόκκαλης: Προτεραιότητα για την Ιντραλότ η εισαγωγή της θυγατρικής στην Wall Street

    O Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου INTRALOT, κ. Σωκράτης Π. Κόκκαλης

    O Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου INTRALOT, κ. Σωκράτης Π. Κόκκαλης


    Η κλεψύδρα του χρόνου μετράει αντίστροφα για την εισαγωγή της αμερικανικής θυγατρικής της Ιντραλότ στην Wall Street.

    Ο Σωκράτης Κόκκαλης μιλώντας πριν από λίγο στην τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας έκανε λόγο για προτεραιότητα στην εισαγωγή στην αγορά της Νέας Υόρκης.  Αναφέροντας επιπρόσθετα ότι την περίοδο του ερχόμενου Οκτωβρίου – Νοεμβρίου θα υπάρξουν συζητήσεις και πυκνές επαφές με το στρατηγικό εταίρο της εταιρείας που είναι το αμερικανικό fund Standard General του νοτιοκορεατικής καταγωγής Σου Κιμ. Οι επαφές θα αφορούν την χάραξη της επενδυτικής πρωτοβουλίας που θα οδηγήσει την θυγατρική της Ιντραλότ είτε στην μεγάλη αγορά του NYSE ή του NASDAQ.

    Εκτός από αυτά ο Σωκράτης Κόκκαλης ανέφερε ότι η Ιντραλότ ενσωματώνει πλέον τις ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης της θυγατρικής της στις ΗΠΑ, καθώς επίσης και από άλλα συμβόλαια που ωριμάζουν σε διάφορες χώρες μεταξύ των οποίων και η Αυστραλία.

    Πρόσθεσε ακόμα ότι η Ιντραλότ είναι σε επικοινωνία με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προκειμένου να επιταχυνθεί η έξοδος της εισηγμένης από την κατηγορία της επιτήρησης. Στόχος είναι αν μπορέσει αυτό να γίνει εφικτό νωρίτερα από την δημοσιοποίηση των λογιστικών καταστάσεων της εφετινής οικονομικής χρήσης που προβλέπεται για τον Μάρτιο του 2023.

    Η αμερικανική εταιρεία της Ιντραλότ εισφέρει σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της περυσινής χρήσης τα 76 εκατ. από τα 100,4 εκατ. ευρώ της λειτουργικής κερδοφορίας σε επίπεδο ομίλου.

    Πρόσφατα και από τα κεφάλαια που συγκεντρώθηκαν από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου η Ιντραλότ διέθεσε 125,1 εκατ. ευρώ για την εξαγορά των δικαιωμάτων μειοψηφίας (34,27%) της αμερικανικής θυγατρικής. Με βάση το ποσοστό αυτό η αποτίμηση ολόκληρης της θυγατρικής στις ΗΠΑ τιμολογήθηκε στα 365 εκατ. ευρώ.

    Διαβάστε επίσης:

    Βουτιά στις ευρωπαϊκές τιμές ενέργειας μετά τα σχέδια παρέμβασης της ΕΕ



    ΣΧΟΛΙΑ