• Business

    Societe Generale: Καθαρά κέρδη $984 εκατ. το β΄ τρίμηνο

    • NewsRoom

    Slawomir Krupa, CEOI Societe Generale (Πηγή: societegenerale.com)


    Καλύτερα του αναμενομένου κέρδη στο τρίμηνο, ανακοίνωσε σήμερα η τρίτη μεγαλύτερη εισηγμένη τράπεζα της Γαλλίας, Societe Generale, καθώς η διαχείριση του κόστους και η ισχυρή ανάπτυξη του τμήματος χρηματοδοτικής μίσθωσης αυτοκινήτων, μετρίασαν την απότομη πτώση των περιθωρίων κέρδους στον κλάδο λιανικής της.

    Σύμφωνα με το Reuters, η Societe Generale ανακοίνωσε καθαρά κέρδη ύψους 900 εκατ. ευρώ (984 εκατ. δολάρια) για το τρίμηνο που έληξε τον Ιούνιο, πάνω από τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για 670 εκατ. ευρώ.

    Η επίδοση ενισχύθηκε επίσης από το χαμηλότερο από το αναμενόμενο χρημάτων που προορίζονται για την αποτυχία δανείων, ύψους 166 εκατ. ευρώ το β’  τρίμηνο, ενώ οι αγορές ανέμεναν υπερδιπλάσιο ποσό στα 430 εκατ. ευρώ.

    «Το “κόστος κινδύνου” ήταν πολύ χαμηλό, αντανακλώντας την ποιότητα των χορηγήσεων και του δανειακού μας χαρτοφυλακίου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας,  Σλάβομιρ Κρούπα, ο οποίος παρουσίασε τα πρώτα τριμηνιαία αποτελέσματά του, από τη στιγμή που ανέλαβε τη θέση.

    Πτώση εσόδων κατά 14%

    Την ίδια στιγμή, το γαλλικό τμήμα λιανικής τραπεζικής,  ανακοίνωσε πτώση των εσόδων κατά 14% το β’  τρίμηνο, σημειώνοντας χειρότερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις του ομίλου ύψους 6,29 δισ. ευρώ, μειωμένες κατά 8,9% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

    Οι αυστηροί κανόνες της Γαλλίας για τα ενυπόθηκα δάνεια, που χαρακτηρίζονται από ανώτατα όρια στα επιτόκια δανεισμού, επιβαρύνουν τα περιθώρια κέρδους των τραπεζών.

    Σημειώνεται ότι τα επιτόκια του πιο δημοφιλούς αποταμιευτικού λογαριασμού, του Livret A, καθορίζονται από την κυβέρνηση, γεγονός που επιβαρύνει περαιτέρω την κερδοφορία των δανειστών.

    Επιπλέον “βαρίδι” αποτελεί και η σταδιακή κατάργηση ενός φθηνού προγράμματος μακροπρόθεσμων δανείων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

    Όπως ανακοίνωσε, τα καθαρά κέρδη της SocGen το δεύτερο τρίμηνο μειώθηκαν σχεδόν στο μισό σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

    Διαβάστε επίσης: 

    Τράπεζα της Αγγλίας: Αύξησε τα επιτόκια στο 5,25% – Νέο υψηλό 15ετίας

    tbi bank και Ekdromi.gr για διακοπές χωρίς περιορισμούς

    Πρωτιά της Πειραιώς ΑΕΠΕΥ στην κατάταξη των ΑΧΕ τον Ιούλιο



    ΣΧΟΛΙΑ