• Business

    Σκληρή μάχη για τον έλεγχο στην Ελλάκτωρ. Κούτρας σε Προβόπουλο: "Δεν θα διοικήσεις εσύ που χρεοκόπησες τη χώρα"

    • NewsRoom
    Δημήτρης Κούτρας, Αντιπρόεδρος της Intrakat

    Δημήτρης Κούτρας, Αντιπρόεδρος της Intrakat


    Συνεχίζεται η μεγάλη διαμάχη στον όμιλο Ελλάκτωρ την ώρα που πληροφορίες αναφέρουν ότι ζητείται (μέχρι στιγμής ατύπως) από κάποια ξένα funds μετόχους στον όμιλο (Horizon κλπ) η αναβολή της Γενικής Συνέλευσης που είναι προγραμματισμένη για μεθαύριο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τα funds ζητούν αναβολή της ΓΣ για 30 ημέρες, ακόμα και χωρίς προηγούμενη σύγκλησή της την Παρασκευή. Λίγο νωρίτερα ο πρόεδρος της εταιρίας Δημήτρης Κούτρας εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον Γιώργο Προβόπουλο, τον οποίο προτείνει η πλευρά των αδερφών Καλλιτσάντση για τη θέση του προέδρου σε νέο ΔΣ.

    “Ο όμιλος Ελλάκτωρ θα συνεχίσει απερίσπαστος το έργο του, που έφερε την εταιρία στην κορυφαία κατάταξη του κλάδου στην Ελλάδα. Δεν θα επιτρέψουμε σε ανθρώπους που συνέδεσαν το όνομά τους με την χρεοκοπία της χώρας, να οδηγήσουν στον ίδιο δρόμο τον όμιλο Ελλάκτωρ, τους 23.000 μετόχους του και τους 10.000 εργαζόμενους”, δήλωσε ο κ. Κούτρας απαντώντας ουσιαστικά σε δηλώσεις του κ. Προβόπουλου στο Βloomberg.

    Ο πρώην επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος είπε στο Bloomberg πως απαιτείται αλλαγή στο μοντέλο εταιρικής διακυβέρνησης της Ελλάκτωρ ώστε “να μην καταδικαστεί η εταιρεία σε πολυετή στασιμότητα”.

    Ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης δήλωσε, επίσης, πως οι συγκεκριμένες αλλαγές είναι απαραίτητες ώστε να σταματήσει να λειτουργεί ο όμιλος Ελλάκτωρ “με τα παλιομοδίτικα κριτήρια που αντιστοιχούν στις οικογενειακές δομές”.

    Λίγο νωρίτερα η πλευρά Καλλιτσάντση είχε εκδώσει και άλλη ανακοίνωση στην οποία κατηγορεί Κούτρα και Μπόμπολα πως παρουσιάζουν στους μετόχους της εταιρείας «επιλεκτικά και παραπλανητικά» στοιχεία.



    ΣΧΟΛΙΑ