• Business

    Σκλαβενίτης: Προχωρά σε αυξήσεις μισθών και μπόνους στους εργαζόμενους – Τι προβλέπει η νέα σύμβαση

    • Ρομίνα Νικηφόρου
    Σκλαβενίτης: Προχωρά σε αυξήσεις μισθών και μπόνους στους εργαζόμενους - Τι προβλέπει η νέα σύμβαση

    Μαρία και Μάκης Σκλαβενίτης


    Περίπου 4 χρόνια μετά την εξαγορά του Ομίλου Μαρινόπουλος, ο Μάκης και η Μαρία Σκλαβενίτη προχωρούν σε αυξήσεις μισθών και έξτρα παροχές σε συνολικά 23.700 εργαζομένους τους στα σούπερ μάρκετ της εταιρείας. Αυξήσεις προβλέπονται και στον βασικό μισθό των νέων υπαλλήλων που προσλαμβάνονται.

    Συγκεκριμένα η εταιρεία προχωρά σε Νέα Πολιτική Αποδοχών & Παροχών, μέρος της οποίας είναι και η Νέα Επιχειρησιακή Σύμβαση Εργασίας, με το πακέτο ρυθμίσεων να ξεπερνάει συνολικά τα 15,7 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τη νέα επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας η οποία θα ισχύσει έως το τέλος Ιανουαρίου 2023, με έναρξη από τον τρέχοντα μήνα. δίνεται αύξηση 3% στους εργαζομένους (μισθωτούς και ωρομίσθιους) με μεικτές μηνιαίες αποδοχές έως και 1.300 ευρώ.

    Παράλληλα ο βασικός μισθός για τους νεοπροσληφθέντες υπαλλήλους διαμορφώνεται στα 825 ευρώ από 800 σήμερα ενώ όσοι έχουν συμπληρώσει 2 χρόνια θα λαμβάνουν 886 ευρώ (από 860 ευρώ).

    Η νέα επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας προβλέπει και επιπλέον παροχές, ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση των εργαζομένων αλλά και λόγω της κατάστασης με το κορονοϊό.

    Αναλυτικά προβλέπονται:

    Δωροεπιταγή 50 ευρώ κάθε μήνα σε 1.842 εργαζομένους τρίτεκνους ή πολύτεκνους.

    Δωροεπιταγή αξίας 100 ευρώ για κάθε παιδί εργαζομένου με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω. (Συνολικά σε 195 εργαζομένους).

    Στις οικογένειες τρίτεκνων ή πολύτεκνων και τις οικογένειες με παιδιά που έχουν αναπηρία σε ποσοστό 67% και άνω αυξάνεται παράλληλα από 6.000 ευρώ σε 7.000 ευρώ το όριο αγορών στις οποίες χορηγείται έκπτωση 5%.

    Διατηρούνται επίσης οι δωροεπιταγές που δίνονται Χριστούγεννα και  Πάσχα όπως και εκείνες για τους εργαζόμενους που συμπληρώνουν προϋπηρεσία 30 ετών.

    Άδεια μετ΄ αποδοχών κατά την ημέρα του προγραμματισμένου ραντεβού εμβολιασμού για όποιον εργαζόμενο επιθυμεί να εμβολιαστεί.

    Τέλος, τον Οκτώβριο ανανεώνεται και το νοσοκομειακό πρόγραμμα ιδιωτικής ασφάλισης.



    ΣΧΟΛΙΑ