• Business

    Σκλαβενίτης: ετοιμάζει με πυρετώδεις ρυθμούς τα νέα καταστήματα

    Τα επόμενα... ψηφιακά βήματα του Σκλαβενίτη

    Γεράσιμος Σκλαβενίτης. Επικεφαλής Σκλαβενίτης ΑΒΕΕ


    Η αναδιάταξη του δικτύου των καταστημάτων – με την προσθήκη και αυτών της  Μαρινόπουλος – είναι από τα μεγάλα στοιχήματα της Σκλαβενίτης , στελέχη της οποίας δουλεύουν  ήδη πάνω (και) σε αυτό το project.

    Αυτό πρακτικά σημαίνει πως όσα καταστήματα έχουν ενταχθεί στο δίκτυο της νέας εταιρείας, μετά την εξαγορά του Μαρινόπουλου, εξετάζονται ένα προς ένα, ώστε να αξιολογηθεί η χρησιμότητά τους, ειδικά στις περιοχές εκείνες, που βρίσκονται κοντά σε σημεία του υφιστάμενου δικτύου του Σκλαβενίτη.

    Στόχος είναι αφενός μεν περαιτέρω ανάπτυξη του ήδη υπάρχοντος δικτύου (κάτι, που επιτυγχάνεται μέσω της συμφωνίας με το Μαρινόπουλο), αφετέρου όμως να μην υπάρξει κανιβαλισμός καταστημάτων.

    ΠΛΗΡΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ

    Όπως επισημαίνει το fnbdaily.com  η ολοκλήρωση της αναδιάταξης του δικτύου θα καθορίσει και το ποια καταστήματα συνολικά θα τροφοδοτούνται με προϊόντα. Οι αρχικές προβλέψεις, πάντως, για πλήρη τροφοδοσία πριν τα Χριστούγεννα, είναι εξαιρετικά δύσκολο να επαληθευθούν, με πλέον πιθανότερο τη μετάθεσή τους για τις αρχές του νέου έτους.

    ΕΞΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

    Σε ό,τι αφορά το πεδίο, που ονομάζεται Μαρινόπουλος, οι δικαστικές εξελίξεις τρέχουν καθημερινά. Η πιο πρόσφατη από αυτές σχετίζεται με την έξωση σε δύο καταστήματα του δικτύου Μαρινόπουλου, το ένα στην περιοχή του Αδάμαντα και το δεύτερο στην περιοχή Τριοβάσαλο της Μήλου, μετά από σχετική απαίτηση του ιδιοκτήτη.

    ΟΦΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΞΑΓΟΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

    Η έξωση ολοκληρώθηκε ήδη την Τρίτη και αφορούσε σε οφειλές ενοικίων, που ξεπερνούν τα 200.000 ευρώ, όπως ανέφερε ο πληρεξούσιος δικηγόρος των εναγόντων, Νίκος Αγαπηνός, στο FnB Daily. “Eπίσης, η Μαρινόπουλος όφειλε χρήματα από τη μεταβίβαση της ιδιοκτησίας των καταστημάτων, τα οποία μισθώθηκαν εν συνεχεία στη Μαρινόπουλος, η οποία με τη σειρά της τα υπομίσθωσε στην εταιρεία Ιόλη και ταυτόχρονα εξαγόρασε την επιχείρηση του εντολέα μου. Το υπόλοιπο για την εξαγορά ανέρχεται στα 1,5 εκατ. ευρώ.

    Από την πλευρά της, η Μαρινόπουλος κατέθεσε αίτηση αναστολής της εκτελέσεως με τη σχετική προσφυγή να εκδικάζεται σήμερα. Ωστόσο, η υπόθεση θεωρείται λήξασα από τη στιγμή, που ολοκληρώθηκε η διαδικασία εξώσεως”, εξηγεί ο κύριος Αγαπηνός.

    Όπως αναφέρει ο ίδιος, υπάρχουν ήδη και άλλες προσφυγές σε βάρος του Μαρινόπουλου από πλευράς των ιδιοκτητών καταστημάτων, από τις οποίες, ωστόσο, δεν έχουν προκύψει μέχρι στιγμής οριστικές δικαστικές αποφάσεις.



    ΣΧΟΛΙΑ