• Business

    Σκάνδαλο Folli Follie: Τέλος ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος. Τον έδιωξαν οι ομολογιούχοι και η AXIA Ventures

    Γιώργος Λινάτσας. Επικεφαλής Axia Ventures


    Λίγες ώρες πριν κατατεθεί η νέα αίτηση υπαγωγής της Folli Follie σε καθεστώς προστασίας του άρθρου 106α του πτωχευτικού δικαίου,  ο CEO της Folli Follie Τζώρτζης Κουτσολιούτσος συμφώνησε να αποχωρήσει από τον όμιλο στο τέλος του έτους. Η σχετική δέσμευση   έγινε  απέναντι στους πιστωτές της εταιρείας χωρίς εμπράγματες εξασφαλίσεις (ομολογιούχοι) . Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες, η δέσμευση αυτή είχε τεθεί ως προϋπόθεση από τους δανειστές του σχεδόν διαλυμένου από τα σκάνδαλα  ομίλου προκειμένου να συναινέσουν στη στήριξη της προσπάθειας εξυγίανσής του.  Ετσι εξασφαλίστηκε η σύμφωνη γνώμη του ελάχιστου ορίου του 20% των δανειστών  του ομίλου και κατατέθηκε το μεσημέρι . Η συζήτηση του αιτήματος θα γίνει αύριο, Πέμπτη, το πρωί. Μια από τις εταιρίες που εκπροσωπούν τους ομολογιούχους είναι και η  AXIA Ventures του Γιώργου Λινάτσα. Η όλη διαδικασία δηλαδή η η αποχώρηση του Τζωρτζη Κουτσολιούτσου θεωρείται προσωπική επιτυχία του ιδίου λένε πηγές με γνώση του θέματος. Ο κ. Λινάτσας είναι fund manager με γνώσεις και πείρα.

    To mononews.gr από το πρωί είχε προαναγγείλει τις μεγάλες αλλαγές στο ΔΣ της Folli Follie επισημαίνοντας ότι:

    Μετά την επιστολή των ομολογιούχων της Folli Follie σύμφωνα με την οποία ζητούν απο τον CEO της εταιρίας Τζώρτζη Κουτσολιούτσο να αποχωρήσει από την διοίκηση της, νεες εξελίξεις φαίνεται να δρομολογούνται από την απόφαση της νυν διοίκησης να καταθέσει νέο αίτημα προστασίας από τους πιστωτές της στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Η εξέλιξη, αυτή έρχεται μετά από δύσκολες διαπραγματεύσεις της διοίκησης της εταιρίας και των συμβούλων της με την πλευρά των πιστωτών της και κυρίως των ομολογιούχων της.

    Πράγματι χωρίς εμπράγματες εξασφαλίσεις, το γκρουπ των ομολογιούχων δέχθηκε να προμηθεύσει το απαραίτητο Letter of Interest με το οποίο κατ’αρχάς στηρίζει ένα νέο αίτημα προστασίας.

    Όμως η συναίνεση αυτή, φαίνεται οτι έχει αρκετά σκληρά προαπαιτούμενα όπως για παράδειγμα η απομάκρυνση απομάκρυνση προσώπων της πλευράς Κουτσολιούτσου, ο ορισμός νέας διοίκησης και η στελέχωση με νέους CFOs. 

    Να σημειωθεί οτι τα περισσότερα πρόσωπα στην νέα διοίκηση όπως για παράδειγμα ο πρόεδρος της FF κ. Κανελόπουλος είναι φιλικά πρόσωπα της οικογένειας των νυν μετόχων.

    Υπενθυμίζεται οτι το Σάββατο το πρωι το mononews.gr αναφέρθηκε στο θέμα επισημαίνοντας οτι οι εταιρείες που έχουν αναλάβει να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των ομολογιούχων της εταιρείας προβληματίζονται από τις πληροφορίες που φτάνουν στα γραφεία τους για ύποπτες μεθοδεύσεις της οικογένειας.

    Η AXIA και οι Houlihan Lokey, Latham & Watkins και UBS έχουν αναλάβει το σκέλος της οργάνωσης των ομολογιούχων. 

    Τι θα κάνουν οι τράπεζες 

    Παραμένει αδιευκρίνιστο, εάν οι ελληνικές τράπεζες, θα στηρίξουν την αίτηση στην αυριανή συζήτηση αλλά σε κάθε περίπτωση, οι εξασφαλίσεις τους, δηλαδή η συμμετοχή του 37% της Folli Follie στα Αττικά πολυκαταστήματα, έχει εξαιρεθεί από την αίτηση προστασίας.

    Την αίτηση κατέθεσαν οι εργαζόμενοι, συνεπικουρούμενοι από την εταιρεία, καθώς έτσι κρίθηκε ορθότερο από τους νομικούς συμβούλους του ομίλου.



    ΣΧΟΛΙΑ