• Business

    Σκάνδαλο Folli Follie: Στην Αθήνα οι Κουτσολιούτσοι – Παρουσιάζονται στο Τριμελές Δικαστικό Συμβούλιο 

    Δημήτρης και Καίτη Κουτσολιούτσου. Βασικοί Μέτοχοι Folli Follie


    Στην Αθήνα επέστρεψαν χθες το απόγευμα ο Δημήτρης και η Καίτη Κουτσολιούτσου από το μακρινό Χονγκ Κονγκ, καθώς φαίνεται ότι η υπόθεση της αμαρτωλής Folli Follie μπαίνει στην τελική ευθεία με τον διορισμό ανακριτή τις επόμενες ημέρες. Η επιστροφή των δυο, εναντίον των οποίων έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις για 2 κακουργήματα συνδέεται άμεσα με την απόφαση τους να παρουσιαστούν αυτοπροσώπως την επόμενη εβδομάδα ενώπιον του Τριμελούς Δικαστικού Συμβουλίου που θα επικυρώσει ή όχι την απόφαση του εισαγγελέα για απαγόρευση εξόδου από την χώρα των δυο μετόχων της FF. Ο τέως πρόεδρος και η τέως αντιπρόεδρος της Folli Follie δεν έχουν υποχρέωση να παρουσιαστούν όμως θα το πράξουν για να εκθέσουν την άποψη τους στο Συμβούλιο ότι “δεν είναι ύποπτοι φυγής“.  

    Σε κάθε περίπτωση είναι θέμα ημερών ο διορισμός ανακριτή για την υπόθεση της αμαρτωλής Folli Follie. Το πόρισμα του οικονομικού εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση έχει παραδοθεί στην Εισαγγελία προ 8 ημερών. 

    Τι έγραφε χθες το mononews.gr 

    Υπό την πίεση των νομικών τους συμβούλων, καθώς τα περιθώρια πλεον έχουν στενέψει πολύ, αποφάσισαν να επιστρέψουν απο το μακρινό Χονγκ Κονγκ στην Αθήνα, τα τέως αφεντικά της αμαρτωλής Folli Follie. H Καίτη και ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος.  Όπως είναι γνωστό στους δύο έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις για κακούργημα (ξέπλυμα μαύρου χρήματος και απάτη εναντίον του δημοσίου) ενώ τους έχει απαγορευθεί η έξοδος απο την χώρα. 

    Ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος αναχώρησε για το εξωτερικό λίγες ημέρες πριν του ασκηθούν οι ποινικές διώξεις ενώ η κ. Κουτσολιούτσου απουσιάζει αρκετές εβδομάδες. 

    Για την ακρίβεια τα τέως αφεντικά της Folli Follie που πρωταγωνίστησαν στο σκάνδαλο της FF, προσγειώνονται στο Ελευθέριος Βενιζέλος το μεσημέρι της Πέμπτης στις 15:25 με την πτήση της Emirates απο το Ντουμπάι.  

    Η κίνηση των δύο, των οποίων έχουν παγώσει τα περιουσιακά τους στοιχεία διεθνώς,  να επιστρέψουν στην Αθήνα αποδεικνύει ότι πρέπει να προετοιμαστούν για την απολογία τους στο ανακριτή καθώς υπάρχει ισχυρό το ενδεχόμενο της προφυλάκισης. 

    Υπο τις παρούσες συνθήκες ο ανακριτής που θα χρεωθεί την υπόθεση, αφού μελετήσει το ιδιαίτερα εμπεριστατωμένο πόρισμα των 132 σελίδων του εισαγγελέα κ. Γιάννη Δραγάτση, θα καλέσει τα 3 μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου (Καίτη, Δημήτρης και Τζώρτζης) και τα υπόλοιπα 11 στελέχη της Folli Follie (συνολικά 14)  εναντίον των οποίων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη. Χρονικά η διαδικασία εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει εντός του Ιανουαρίου του 2019.   

    Στη συνέχεια θα αποφασιστεί εάν θα προφυλακισθούν κάποιοι από αυτούς η όχι.  



    ΣΧΟΛΙΑ