• Business

    Σύσκεψη στο ΥΠΟΙΚ: Τι συζήτησαν οι τραπεζίτες με Χρήστο Σταϊκούρα και Γιώργο Ζαββό

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

    Πάνω: Παύλος Μυλωνάς – Χρήστος Σταϊκούρας – Χρήστος Μεγάλου Κάτω: Βασίλης Ψάλτης – Γιώργος Ζαββός – Φωκίων Καραβίας


    Η μείωση των κόκκινων δανείων, ο Ηρακλής ΙΙ, ο πτωχευτικός ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν στη σημερινή σύσκεψη των CEOs των συστημικών τραπεζών με τον υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και τον υφυπουργό κ. Γιώργο Ζαββό.

    Η τηλεδιάσκεψη διήρκησε μιάμιση ώρα εστίασε στις πρόσφατες αποφάσεις του Eurogroup για μείωση κινδύνων και δη των κόκκινων δανείων και οι κ.κ. Χρήστος Μεγάλου της Τράπεζας Πειραιώς, Παύλος Μυλωνάς της Εθνικής, Βασίλης Ψάλτης της Alpha και Φωκίων Καραβίας της Eurobank, κατέθεσαν συγκεκριμένες προτάσεις για μία σειρά από κρίσιμα θέματα.

    Η συζήτηση χαρακτηρίζεται θετική και συστηματική για όλα τα κρίσιμα θέματα, ενώ η επόμενη θα λάβει χώρα στις αρχές Ιανουαρίου.

    Συντεταγμένα όλο το τραπεζικό σύστημα και η πολιτική ηγεσία σχεδιάζουν τη στρατηγική της επόμενης χρονιάς, και στόχο έχουν να στείλουν σαφές μήνυμα στις αγορές και επενδυτές ότι προχωρούν οι μεταρρυθμίσεις και γίνονται όλες οι ενέργειες για τη μείωση των προβληματικών δανείων, τηρώντας τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα απέναντι στα ευρωπαϊκά όργανα.

    Στην τηλεδιάσκεψη συζητήθηκαν τα θέματα:

    1ο: η εφαρμογή του πτωχευτικού νόμου και η έκδοση των υπουργικών αποφάσεων για την έναρξη του σε σύντομο χρόνο

    2ο: Προχωρά ο «Ηρακλής ΙΙ». Το θέμα βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας .

    3ο: Οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για θέματα διαφάνειας που αφορούν την ενημέρωση των επενδυτών.

    4ο: Θέματα που αφορούν παρατηρητήριο ρευστότητας.

    5ο: Θέματα που αφορούν τα μορατόρια, τη λήξη τους και προσαρμογή στις συνθήκες, σε ότι αφορά διάρκεια και περίμετρο.



    ΣΧΟΛΙΑ