• Business

    Συνεταιρισμοί: Ένας τόνος γάλα την ημέρα από κάθε ΑΤΜ γάλακτος…

    Γιάννης Αντωνάκος Πρόεδρος του ΣΕΓΑΠΕΛ Συνεταιρισμού Γάλακτος Ανατολικής Πελοποννήσου


    Με πωλήσεις που φτάνουν τον ένα τόνο την ημέρα έχουν μπει στη μάχη της αγοράς γάλακτος, όλο και περισσότεροι Συνεταιρισμοί μετά την καλή πορεία του ΘΕΣΓάλα από τη Λάρισα και προσφέρουν φρέσκο γάλα σε προσιτή τιμή, κερδίζοντας την προτίμηση του καταναλωτικού κοινού.

    Η παράκαμψη των διαμεσολαβητών εξασφαλίζει εξάλλου καλύτερο περιθώριο κέρδους για τον παραγωγό και καλύτερη τιμή για τον καταναλωτή.
    Πριν λίγους μήνες έκανε την εμφάνισή του και ο Συνεταιρισμός Αγελαδοτρόφων Ανατολικής Πελοπονήσου (ΣΕΓΑΠΕΛ) με ένα κατάστημα με ΑΤΜ γάλακτος στην Πατησίων ενώ στα τέλη Φεβρουαρίου θα τεθεί σε πιλοτική λειτουργία ο πρώτος αυτόματος πωλητής (ΑΤΜ) κατσικίσιου γάλακτος, που εγκατέστησε στην Αλέξανδρούπολη ο Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός «Θρακών Αμνός».

    thrakonΘΡΑΚΩΝ ΑΜΝΟΣ: Και κατσικίσιο γάλα στα ΑΤΜ σύντομα

    Όπως δήλωσε ο πρόεδρός του Χρήστος Παρασχούδης, Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Θρακών Αμνός, «πολλοί Συνεταιρισμοί Αιγοπροβάτων σε όλη την Ελλάδα αναμένουν να δουν τα αποτελέσματα της προσπάθειας των «Θρακών Αμνός» για να κάνουν και τα δικά τους ΑΤΜ στις δικές τους περιοχές». Στα σχέδια των «Θρακών Αμνός» είναι να ακολουθήσει και δεύτερο ΑΤΜ στην Κομοτηνή και μετά από ένα σε ΑΤΜ σε κάθε πρωτεύουσα νομού μέχρι τη Θεσσαλονίκη, όπου θα αναπτυχθούν περισσότερα 7-8 ΑΤΜ, ενώ σύντομα θα προστεθούν και άλλα προϊόντα όπως φέτα, γίδινο τυρί και γιαούρτι.

    Η τιμή ανά λίτρο δεν έχει ακόμη αποφασιστεί θα είναι όμως ανταγωνιστική χαμηλότερη από 2-2,5 ευρώ/λίτρο, που πωλείται στα ράφια των σούπερ μάρκετ». Ο συνεταιρισμός «Θρακών Αμνός» ιδρύθηκε το 2012, αριθμεί 160 μέλη αιγοπροβατοτρόφους, εκ των οποίων οι 60 γιδοτρόφοι.

    thesgala

    Συνεταιρισμός «ΘΕΣγάλα-ΠΙΕς

    Ο Συνεταιρισμός «ΘΕΣγάλα-ΠΙΕς» ξεκίνησε τη μόδα της άμεσης πώλησης του γάλακτος από ΑΤΜ. Απαρτίζεται από 100 αγελαδοτρόφους παραγωγούς – μέλη και διαθέτει 55 μονάδες παραγωγής αγελαδινού γάλακτος σε Θεσσαλία και Μακεδονία. Όσον αφορά στη συνολική παραγωγή γάλακτος, ανέρχεται στους 120 τόνους ημερησίως, ποσότητα που αντιστοιχεί περίπου στο 10% του συνόλου της αγοράς. Όπως σημειώνει εκ μέρους του ΘΕΣγάλα ο κ. Αντρ. Χρδαλούπης, Διευθυντής Μάρκετινγκ, σήμερα ο Συνεταιρισμός έχει αναπτύξει σε 33 σημεία ΑΤΜ από τα οποία 16 είναι στη Λάρισα και 17 στη Θεσσαλονίκη και σχεδιάζει τη δημιουργία ακόμη 5 νέων σημείων σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα.

    thesgala2

    Επίσης πρόσφατα ξεκίνησε τη διάθεση και νέων προϊόντων όπως το γάλα κακάο, και λευκό αγελαδινό τυρί και κίτρινο ημίσκληρο. «Η Αθήνα είναι στις σκέψεις μας αλλά προς το παρόν δεν είμαστε έτοιμοι να ανακοινώσουμε κάτι» αναφέρει στο f&b daily ο κ. Χαρδαλούπης.

    freskoΣΕΓΑΠΕΛ: Το πρώτο ΑΤΜ στο κέντρο της Αθήνας

    Στην Αθήνα όμως εμφανίστηκε το πρώτο σημείο με ΑΤΜ γάλακτος από το Συνεταιρισμό Ανατολικής Πελοπονήσου.

    Ο Γιάννης Αντωνάκος Πρόεδρος του Συνεταιρισμού συνδέει τα σχέδια ανάπτυξης σε νέα σημεία με την ανταπόκριση του κοινού και με τις συμφωνίες franchise που θα ακολουθήσουν.

    antonakos

    Το γάλα προσφέρεται στην τιμή του 1 ευρω το λίτρο ενώ οι πωλήσεις φτάνουν στον 1 τόνο την ημέρα. Στην Πατησίων και Τροίας έγινε πρώτη συνεργασία του Συνεταιρισμού με ιδιώτη και στο επόμενο δίμηνο αναμένεται ακόμη ένα σημείο πάλι στο κέντρο. «Στα σχέδιά μας είναι να κάνουμε πολλά ακόμη σημεία σε όλη την πόλη αλλά εξαρτάται από τις συνεργασίες που κλείσουμε. Επίσης θα προσθέσουμε και άλλα προϊόντα από τους 25 κωδικούς που διαθέτουμε όπως γιαούρτι, παγωτό, χυμός, τυριά. » σημειώνει ο κ.Γ.Αντωνάκος.
    Σημειώνεται ότι το γάλα του Συνεταιρισμού έχει δοκιμαστεί στην αγορά, αφού εδώ και μερικά χρόνια με την επωνυμία το “γάλα του Μοριά” πωλείται σε σούπερ μάρκετ σε 5 νομούς της Πελοποννήσου, σε Αργολίδα, Κορινθία, Μεσσηνία, Λακωνία, περιοχές της Αχαΐας αλλά και στην Αθήνα.



    ΣΧΟΛΙΑ