• Business

    Συνεχίζονται οι ανακατατάξεις στον όμιλο του John Fredriksen: Στην Golden Ocean ο Thomas Semino

    John Fredriksen

    John Fredriksen, εφοπλιστής Frontline και Ocean Gold


    Στο διευθυντικό team της Golden Ocean του Νορβηγού θρύλου John Fredriksen εντάχθηκε ο μέχρι πρότινος επικεφαλής του τομέα dry bulk της Vitol, Thomas Semino, ο οποίος αναλαμβάνει το πόστο του γενικού εμπορικού διευθυντή.

    Όπως μάλιστα σημειώνει η εδώ και λίγους μήνες διευθύνουσα σύμβουλος της Golden Ocean, Birgitte Ringstad Vartdal, που αντικατέστησε τον Απρίλιο τον Herman Billung, η θέση αυτή δημιουργήθηκε ειδικά για τον Semino. «Έχει μεγάλη εμπειρία από την αγορά dry bulk και το παρελθόν του σε εμπορικούς οργανισμούς θα ενισχύσει τη δική μας σημερινή ομάδα», δήλωσε.

    Ο Semino διαθέτει πράγματι ένα λαμπρό βιογραφικό, έχοντας εργαστεί σε πολλές μεγάλες εταιρείες στον τομέα της ναυτιλίας, όπως η Bunge, η Cargill και η Coeclerici Spa.

    Η κίνηση αυτή έρχεται σε μία περίοδο όπου οι διευθυντικές ομάδες των εταιρειών του John Fredriksen βρίσκονται σε ανασύνταξη, καθώς πρόσφατα ο Robert Hvide MacLeod τοποθετήθηκε επικεφαλής της Frontline, ενώ αντίθετα οι Herman Billung και Jens Martin Jensen αποχώρησαν από τον όμιλο.

    Εν τω μεταξύ, ο John Fredriksen είναι απασχολημένος και με το νέο του φιλόδοξο εγχείρημα, την κοινοπραξία Arctic Shipping Norway, που από τη Δευτέρα έχει ξεκινήσει επίσημα τη λειτουργία της, παρέχοντας υπηρεσίες ναυλομεσιτών. Πρόκειται για μία κοινοπραξία της εταιρείας του Fredriksen, Gevaran Trading, με την επενδυτική τράπεζα Arctic Securities, με έδρα το Όσλο της Νορβηγίας και με μεγάλες φιλοδοξίες που ήδη προκαλούν ανησυχίες στις άλλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα των ναυλομεσιτών.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι το Όσλο, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της City of London Corp, αποτελεί σήμερα το τρίτο μεγαλύτερο κέντρο ναυλομεσιτείας στον κόσμο, με μερίδιο 9% της παγκόσμιας αγοράς, και είναι πίσω μόνο από τη Βρετανία (26%) και τη Σιγκαπούρη (16%), ενώ είναι πιο ψηλά από την Αθήνα και τη Σαγκάη, που βρίσκονται στο 6%.

    Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο John Fredriksen επιστρέφει στις… ρίζες του, καθώς ο σημερινός μεγιστάνας ξεκίνησε ταπεινά στα 16 του χρόνια ως αγγελιαφόρος σε μία εταιρεία ναυλομεσιτείας του Όσλο, την Blehr & Tenvig.

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/epistrofi-stis-rizes-neo-filodoxo-egchirima-tou-thrilou-ton-efopliston-john-fredriksen/65473



    ΣΧΟΛΙΑ