• Business

    Συνεχίζει την “επίθεση” στην Τράπεζα Πειραιώς το Lansdowne

    • NewsRoom

    Ντέμιαν Λιούις (Damian Watcyn Lewis). Υποδύεται τον κερδοσκόπο Fund manager Β. Axelrod στην τηλεοπτική σειρά Billions. (COSMOTE TV)


    Σε αύξηση στις short θέσεις του προχώρησε το fund Lansdowne Partners καθώς στην ΔΕΗ ανήλθε στο 1,31% του μετοχικού κεφαλαίου και στην Τράπεζα Πειραιώς το 2,23%. Επιπλέον, παραμένει το Short στην Πειραιώς από Marshall Wace σε ποσοστό 0,90%. Επίσης το Oceanwood Capital διατηρεί short θέσεις σε Alpha bank ( 0,60% ), Εurobank (0,57%) και Εθνική Τράπεζα ( 0,70%). Τα συνολικά shorts των funds στην Τράπεζα Πειραιώς διαμορφώνονται στο 2,92% της κεφαλαιοποίησής της, αγγίζοντας τα 32,2 εκατ. ευρώ ή τα 12,8 εκατ. μετοχές. Τον τελευταίο μήνα η μετοχή της Πειραιώς έχει υποχωρήσει 14%, ενώ από τις αρχές Μάιου η πτώση ξεπερνά το 45%.

    Το Oceanwood Capital Management διατηρεί από 13 Ιουλίου short θέσεις στην Alpha Βank οι οποίες διαμορφώνονται στο 0,90% των μετοχών της, ενώ το 0,57% αγγίζουν οι short θέσεις του στην Eurobank και το 0,70% τα shorts του στην Εθνική. Στην Eurobank short θέσεις διατηρεί και το Lansdowne Partners από τις 23 Μαρτίου, οι οποίες φτάνουν το 0,60% της κεφαλαιοποίησής της.



    ΣΧΟΛΙΑ