• Business

    Συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας της ελληνικής Terra Spatium με τη γαλλική Prométhée

    • NewsRoom


    Στις 15 Σεπτεμβρίου 2023, στην Πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα, η γαλλική εταιρεία Prométhée συνήψε με την ελληνική εταιρεία Terra Spatium συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας με υπογράφοντες τον Olivier PIESPZ, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Prométhée, και τον Ευάγγελο Βερονικιάτη, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της TERRA SPATIUM.

    Στόχος είναι η ανάπτυξη συνεργασίας στον τομέα των δορυφορικών συστημάτων παρατήρησης της Γης (πρόκειται για δορυφόρους που πραγματοποιούν πολυάριθμα τακτικά περάσματα στην ίδια περιοχή), παραγωγής δεδομένων και παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών στην υπηρεσία των πολιτών και του περιβάλλοντος. Η στενή αυτή συνεργασία θα προσφέρει στους εταίρους σημαντικές συνέργειες στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής και διεθνούς ενίσχυσης σε διαστημικά μέσα κυριαρχίας, με όραμα έναν πιο σίγουρο και βιώσιμο πλανήτη.

    Η υπογραφή της συμφωνίας συνεργασίας ανάμεσα στην Prométhée και την Terra Spatium θα επιτρέψει σε αυτούς τους δύο φορείς καινοτομίας και τεχνολογικής αριστείας, από τη Γαλλία και την Ελλάδα, να ενισχύσουν τις ικανότητες τους, προς όφελος της μάχης κατά των επιπτώσεων της κλιματικής απορρύθμισης και με στόχο τη βελτίωση των δυνατοτήτων της πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών – χάρη σε εργαλεία πρόληψης και έγκαιρης προειδοποίησης. Η ανάπτυξη τέτοιων τεχνολογιών καθίσταται ιδιαίτερα σημαντική, όπως απεδείχθη και από τις δασικές πυρκαγιές και τις πλημμύρες του καλοκαιριού του 2023.

    Διαβάστε επίσης

    Σταϊκούρας: Οι ζημιές στο σιδηροδρομικό δίκτυο ξεπερνούν τα 150 εκατ. ευρώ

    Παπουτσάνης: Διανομή προσωρινού μερίσματος €0,03/μετοχή

    Η SEAJETS συγχαίρει το πλήρωμα του ‘SUPER JET’ για τη διάσωση στο λιμάνι της Μήλου



    ΣΧΟΛΙΑ