• Business

    Συμφωνία Γεωργιάδη με σούπερ μάρκετ για συγκράτηση ανατιμήσεων σε καλάθι 50 προϊόντων

    Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης

    Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης


    Συμφωνία για συγκράτηση ανατιμήσεων σε 50 βασικά είδη διατροφής που θα επιλέξουν οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ είχε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδυσεων, Αδωνις Γεωργιάδης με τους εκπροσώπους του λιανεμπορίου.

    Εντός του Οκτωβρίου η κάθε αλυσίδα θα παρουσιάσει το δικό της καλάθι της νοικοκυράς, στο οποίο θα περιλαμβάνονται 50 διαφορετικά προϊόντα για τη διαβίωση στα νοικοκυριά., στο οποίο θα δοθεί η μάχη στον μέγιστο βαθμό, όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης.

    Παράλληλα οι έλεγχοι της ΔΙΜΕΑ θα συνεχιστούν εντατικά πάνω στο περιθώριο του κέρδους στα σημαντικά του κόσμου σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες. ΄

    Το καλάθι της νοικοκυράς θα έχει 50 προϊόντα που θα επιλεγούν μεταξύ 20 βασικών κατηγοριών.

    Πέραν των ελέγχων η κάθε αλυσίδα θα παρουσιάσει το δικό της καλάθι των 50 προϊόντων που θα έχει πολύ χαμηλές αυξήσεις σε απολύτως απαραίτητα είδη.

    Πλήρης επάρκεια προϊόντων

    Στη σύσκεψη εξετάστηκε διεξοδικά το θέμα της επάρκειας των προϊόντων, θέμα που απασχολεί αρκετές ευρωπαϊκές χώρες υπό τις παρούσες συνθήκες, όπως είπε ο υπουργός.

    Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά «η ελληνική αγορά, όπως και κατά την περίοδο του covid κατάφερε να ξεχωρίσει και να μην έχει ζητήματα ελλείψεων θα καταφέρει και τώρα να έχει πλήρη επάρκεια προϊόντων παρά τις πολύ μεγάλες διεθνείς πιέσεις σε διάφορα είδη προϊόντων. Αυτό είναι αποτέλεσμα της πολύ καλής δουλειάς που έκαναν όλους τους προηγούμενους μήνες για να μπορέσουν να έχουν τις επαρκείς προμήθειες που θα δημιουργούν ένα δίχτυ ασφάλειας για τον Ελληνα καταναλωτή».

    Η Ελλάδα δεν θα έχει κανένα μπλακ άουτ

    Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι το ενεργειακό συζητήθηκε εκτενώς τόσο ως προς μέτρα που μειώνουν το κόστος όσο και ως προς τη στήριξη της κυβέρνησης μέσω των επιδοτήσεων.

    Ερωτηθείς  για ενδεχόμενο μπλακ άουτ είπε:

    Ειμαστε επαρκέστατα προετοιμασμένοι για αυτό. Θα είμαστε μία από τις τυχερές ενεργειακά χώρες χάρη στην καλή δουλειά της κυβέρνησης και δεν έχουμε τέτοια ζητήματα.

    Τέλος σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα παραμείνει κοντά στον κλάδο για να λύνει θεσμικά προβήματα αλλά και προβλήματα που παρουσιάζονται κατά την πορεία ώστε να συνεχίσουμε αυτή την καλή μας συνεργασία αλλά θα παρακολουθούμε με τη μέγιστη δυνατή αυστηρότητα την εφαρμογή αυτών των αποφάσεών μας.

    Διαβάστε επίσης

    Γεωργιάδης: Δεν είναι στην πρόθεση της κυβέρνησης η μείωση του ωραρίου



    ΣΧΟΛΙΑ