• Business

    Συμφωνία αναχρηματοδότησης 1 δισ. δολαρίων για την Aegean Marine Petroleum

    Aegean Marine Petroleum Network


    Μνημόνιο συνεργασίας το οποίο περιλαμβάνει  συμφωνία αναχρηματοδότησης ύψους 1 δισ. δολαρίων υπέγραψε η Aegean Marine Petroleum, με την Mercuria Energy Group.

    Με βάση τη συμφωνία, όταν ολοκληρωθεί η συναλλαγή, η Aegean θα εκδώσει νέες μετοχές της τάξεως του 30% του μετοχικού της κεφαλαίου, οι οποίες και θα περάσουν στον έλεγχο της Mercuria, η οποία θα αποκτήσει και εκπρόσωπο στο Δ.Σ. της εταιρίας.

    Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Mercuria θα παράσχει ανοιχτή εμπορική πίστωση ύψους 1 δισ. δολαρίων ενώ θα ενισχύει τη ρευστότητα της Aegean με 30 εκατ. δολάρια.

    Η συμφωνία περιγράφει ακόμη μια πιθανή ευρύτερη στρατηγική συνεργασία μεταξύ των δυο πλευρών.

    Ο πρόεδρος της εταιρίας, Donald Moore, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι “η νέα ηγεσία της Aegean έχει αδράξει μια ευκαιρία να επαναπροσδιορίσει την κεφαλαιακή της δομή, να βελτιώσει τη βραχυπρόθεσμη ρευστότητα και να εισέλθει σε μια δυναμική συνεργασία με έναν από τους μεγαλύτερους ενεργειακούς ομίλους παγκοσμίως”.

    Υπενθυμίζεται ότι η Aegean Μarine προχώρησε πριν από λίγους μήνες στην αναδιάρθρωση του ΔΣ με την προσθήκη τριών νέων ανεξάρτητων μελών, τοποθετώντας παράλληλα στη θέση του Προέδρου του ΔΣ έναν εξ αυτών, τον Donald Moore, πρώην στέλεχος της Morgan Stanley. Παράλληλα, η νέα διοίκηση έχει ζητήσει από τη διαχειριστική ομάδα της εταιρίας να προχωρήσει σε λεπτομερή αναθεώρηση της στρατηγικής και της λειτουργικής δομής της, με στόχο τη μεγιστοποίηση της κερδοφορίας της και της απόδοσης κεφαλαίων. Αυτό περιλαμβάνει την αξιολόγηση των περιουσιακών στοιχείων της Aegean Marine και την κεφαλαιακή απόδοση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας που ασκεί και κάθε λιμένος που δραστηριοποιείται.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ποιοι εφοπλιστές αγόρασαν τα περισσότερα τάνκερ και bulkers φέτος. Όλα τα ονόματα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκλειστικό: Το νέο mega deal του B. Mαρινάκη ύψους 2 δισ. ευρώ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σ. Παληός: Νέες business με την Cargill International για την Diana Shipping



    ΣΧΟΛΙΑ