• Business

    Συμφωνία 8 δισ. δολ. στον κλάδο υγείας: H CVS Health εξαγοράζει την Signify Health

    • Bloomberg
    Karen S. Lynch, CEO της CVS Health

    Karen S. Lynch, CEO της CVS Health


    Η CVS Health προχώρησε σε συμφωνία για την εξαγορά του παρόχου κατ’ οίκων υπηρεσιών υγείας και τεχνολογίας Signify Health έναντι τιμήματος περίπου 8 δισ. δολαρίων, καθώς η αλυσίδα φαρμακείων συνεχίζει την επέκταση των δραστηριοτήτων της πέραν της λιανικής.

    Η CVS θα αποκτήσει την Signify έναντι 30,50 δολ. ανά μετοχή, με μετρητά, όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα.

    Η αλυσίδα φαρμακείων αναδείχθηκε νικήτρια στην κούρσα διεκδίκησης της Singify, στην οποία όπως είχε αναφέρει το Bloomberg News, συμμετείχαν επίσης η UnitedHealth Group, η Amazon.com και η Option Care Health.

    Το δίκτυο της Signify περιλαμβάνει περισσότερους από 10.000 κλινικούς γιατρούς και στις 50 πολιτείες των ΗΠΑ.

    “Η Signify Health θα διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στην ανάπτυξη της στρατηγικής μας στις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης και μας δίνει μια πλατφόρμα για να επιταχύνουμε την ανάπτυξή μας στη φροντίδα που βασίζεται σε υπηρεσίες αξίας”, δήλωσε η CEO της CVS Health, Karen S. Lynch.

    “Αυτή η εξαγορά θα ενισχύσει τη σύνδεσή μας με τους καταναλωτές κατ’ οίκον και θα επιτρέψει στους παρόχους να ανταποκριθούν καλύτερα στις ανάγκες των ασθενών καθώς υλοποιούμε το όραμά μας να επαναπροσδιορίσουμε την εμπειρία υγειονομικής περίθαλψης”.

    Η εξαγορά της Signify είναι από τις μεγαλύτερες στις οποίες έχει προχωρήσει η CVS, στο πλαίσιο της στρατηγικής της να ενισχύσει το αποτύπωμά της στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης. Η μεγαλύτερη ήταν η εξαγορά της ασφαλιστικής εταιρείας Aetna Inc., ύψους 68 δισ. δολαρίων, που ολοκληρώθηκε το 2018. Είχε προηγηθεί η εξαγορά της Caremark RX Inc. το 2007 έναντι περίπου 27 δισ. δολαρίων.

    Η CVS και η Signify δήλωσαν ότι αναμένουν να κλείσει η συναλλαγή  το πρώτο εξάμηνο του 2023.

    Η μετοχή της Signify ενισχύθηκε κατά 1,3% και έκλεισε στα 28,77 δολάρια την Παρασκευή, με την χρηματιστηριακή της αξία να διαμορφώνεται σε περίπου 6,7 δισ. δολάρια.

    Διαβάστε ακόμη:

    DEMO: Ψήφος εμπιστοσύνης από το Ταμείο Ανάκαμψης και από την Εθνική Τράπεζα για τις νέες επενδύσεις

    Warren Buffett: Βύθισε τη μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας BYD – Θα αποχωρήσει πλήρως από την εταιρεία;



    ΣΧΟΛΙΑ