• Business

    Warren Buffett: Βύθισε τη μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας BYD – Θα αποχωρήσει πλήρως από την εταιρεία;

    Ο Warren Buffett στο Σαν Φρανσίσκο

    Warren Buffett


    Σε αθρόες ρευστοποιήσεις των μετοχών της εταιρείας BYD προχώρησαν traders, καθώς τα αρχεία του χρηματιστηρίου αποκάλυψαν ότι η Berkshire Hathaway του Warren Buffett περιόρισε περαιτέρω το ποσοστό της σε αυτήν.

    Η μετοχή της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας υποχώρησε έως και 6,8% και βρέθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 10 Μαΐου, στην αγορά του Χονγκ Κονγκ. Το selloff επέκτεινε τις απώλειες της σε σχεδόν 30% από τον Ιούλιο, που ένα ποσοστό της BYD εισήλθε στο Κεντρικό Σύστημα Εκκαθάρισης και Διακανονισμού.

    Το μειωμένο ενδιαφέρον της Berkshire για τη μετοχή, σε συνδυασμό με την προοπτική ενδεχόμενης εξόδου από αυτήν, αντιστάθμισαν τα θετικά νέα ότι η BYD είναι πλέον ο δεύτερος μεγαλύτερος προμηθευτής μπαταριών ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον κόσμο. Η ετήσια αύξηση του όγκου πωλήσεων οχημάτων νέας ενέργειας που εμφάνισε η εταιρεία τον Αύγουστο επίσης δεν κατάφερε να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα.

    «Περιμένουμε ότι η Berkshire Hathaway θα εγκαταλείψει εντελώς τη θέση της», δήλωσε ο Kelvin Lau, αναλυτής της Daiwa Capital Markets Hong Kong Ltd. προκαλώντας βραχυπρόθεσμη πίεση στις τιμές των μετοχών».

    BYD shares slumped amid fears of Buffett selling co. stake
    Οι μετοχές της BYD κατρακύλησαν εν μέσω φόβων για την ρευστοποίηση του μεριδίου που κατέχει σε αυτήν ο μεγαλοεπενδυτής Warren Buffett

    Τα σενάρια σχετικά με τα σχέδια του Buffett κυκλοφορούν από τότε που ένα μερίδιο 20,49% — ίδιο με αυτό που κατείχε η Berkshire στη BYD στο Χονγκ Κονγκ τον Iούνιο — εισήλθε στο Κεντρικό Σύστημα Εκκαθάρισης και Διακανονισμού τον περασμένο μήνα.

    Η Berkshire έχει πλέον πουλήσει περίπου 18 εκατομμύρια μετοχές της BYD και εξακολουθεί να κατέχει μερίδιο 18,87%, ή περίπου 207 εκατομμύρια μετοχές, από την περασμένη Πέμπτη, σύμφωνα με τα ενημερωτικά αρχεία του χρηματιστηρίου του Χονγκ Κονγκ.

    Διαβάστε ακόμη:

    Warren Buffett: Προχώρησε σε κατοχύρωση κερδών – Ποια μετοχή ρευστοποίησε

    Warren Buffett: Αυτές είναι οι 16 μετοχές που έχει επενδύσει φέτος ο «Σοφός της Όμαχα»



    ΣΧΟΛΙΑ