• Business

    Σήμερα η κρίσιμη συνεδρίαση της Folli Follie για τον ισολογισμό του 2017

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    • Του Γιώργου Μανέττα
    Κουτσολιούτσος Folli Follie

    Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


    Σήμερα αναμένεται -εκτός απροόπτου- να συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της Folli Follie  για να εγκρίνει τις αναμορφωμένες οικονομικές καταστάσεις για την χρήση του 2017, οι οποίες θεωρούνται απαραίτητες για την αίτηση υπαγωγής της εταιρείας στο άρθρο 106 του πτωχευτικού κώδικα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες ολοκληρώθηκε η έκθεση διαχείρισης που θα συνοδεύει τις οικονομικές καταστάσεις, ύστερα από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις της Επιτροπής Ελέγχου με την PwC.

    Για την κατάρτιση της έκθεσης ελήφθησαν σοβαρά υπόψη οι παρατηρήσεις των ορκωτών ελεγκτών, οι οποίοι όπως αναφέρουν κύκλοι από στρατηγείο της Folli Follie εξάντλησαν την αυστηρότητά τους.

    Η PwC διατύπωσε αρνητική γνώμη, εκφράζονται αρκετές ενστάσεις και θέτοντας αστερίσκους σε αρκετές περιοχές ελέγχου όπως τα αποθέματα και οι απαιτήσεις. Επιπρόσθετα, προχώρησε σε δραστική απομείωση των δραστηριοτήτων αλλά και της περιουσίας του αμαρτωλού ομίλου σε ποσοστό σχεδόν 70%. Για παράδειγμα, λέγεται πως δεν αναγνώρισε καθόλου, ότι υπάρχει δραστηριότητα στην Ασία.

    Σύμφωνα με πληροφορίες οι παρατηρήσεις που διατύπωσε ο ελεγκτικός οίκος ανέρχονται σε περίπου 20 και είναι ιδιαίτερα καυστικές και αποκαλυπτικές για την έκταση της απάτης που φέρεται να ενορχήστρωσε η οικογένεια Κουτσολιούτσου. Επιπλέον φωτίζουν αρκετές πτυχές αυτής της σκοτεινής υπόθεσης,  η οποία ζημίωσε εκατοντάδες μετόχους και συγκλόνισε την κοινή γνώμη.

    Στις παρατηρήσεις, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, περιλαμβάνεται και η αναφορά για μια αδικαιολόγητη διαδρομή ποσού, περίπου 40 εκατ. ευρώ, που δόθηκε από την μητρική σε θυγατρικές του ομίλου, για το οποίο οι ελεγκτές της PWC δεν έλαβαν τα απαιτούμενα έγγραφα.

    Παρ’ όλα αυτά, ακόμη και με ένα «πόρισμα- καταπέλτη» κύκλοι της Folli υποστηρίζουν πως μπορεί να προχωρήσει το εγχείρημα εξυγίανσης μέσα από το άρθρο 106δ του πτωχευτικού κώδικα. Κάτι ανάλογο, τονίζουν έχει συμβεί και στο πρόσφατο παρελθόν με την περίπτωση διάσωσης του Μαρινόπουλου από τον Σκλαβενίτη.

    Υπενθυμίζεται ότι η ενοποιημένη εικόνα της Folli που αποτυπώνεται στις αναμορφωμένες οικονομικές καταστάσεις για την χρήση του 2017, δείχνει μια εταιρεία μειωμένη στο 1/3 σε σχέση με ότι παρουσιάζονταν προηγουμένως. Ενδεικτικά, οι πωλήσεις ανέρχονται στα 360 εκατ. ευρώ αντί 1,4 δισ. ευρώ , οι ζημιές διαμορφώνονται στα 136 εκατ. ευρώ αντί κερδών 220 εκατ. ευρώ και ίδια κεφάλαια περιορίζονται στα 90 εκατ. ευρώ από 2 δισ. ευρώ.

    Να σημειωθεί πως μετά την έγκριση από το δ.σ., οι αναμορφωμένες οικονομικές καταστάσεις, θα ακολουθήσει η δημοσίευση τους, πιθανότατα την προσεχή Δευτέρα και στη συνέχεια θα εγκριθούν από την γενική συνέλευση των μετόχων της Folli, η οποία αναμένεται να συγκληθεί στα τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου.



    ΣΧΟΛΙΑ