• Business

    Συμεών Παληός: Νέα ναυλοσύμφωνα με λιγότερα κέρδη

    Συμεών Παληός ναυτιλία

    Συμεών Παληός, εφοπλιστής Diana Shipping


    Η ναυτιλιακή Diana Shipping του Συμεών Παληού μόλις προχώρησε σε περικοπή των ναύλων του panamax στην νέα συμφωνία που έκανε με τη Norden. Η εισηγμένη στη Νέα Υόρκη ανακοίνωσε ότι η δανέζικη ναυτιλιακή θα πληρώνει 5000 δολάρια την ημέρα για το χωρητικότητας 75.000-dwt “Alcyon” (ναυπηγημένο το 2001) για το ναυλοσύμφωνο διάρκειας 12-16 μηνών.

    Το νέο αυτό ναυλοσύμφωνο θα αποφέρει κέρδη της τάξεως των 1,6 εκ. δολαρίων την πρώτη χρονιά. Πέρσι τον Αύγουστο, το panamax “Alcyon” ναυλωνόταν στην Transgrain Shipping για 7600 δολάρια την ημέρα με ναυλοσύμφωνο διάρκειας 8-11 μηνών.

    To panamax "Alcyon" της Diana Shipping
    To panamax “Alcyon” της Diana Shipping

    Την ίδια στιγμή, η θυγατρική της Diana Shipping, Diana Containerships (DCIX) προχώρησε κι εκείνη σε νέο ναυλοσύμφωνο που αφορά ένα post-panamax στην MSC σε χαμηλή αρχική τιμή αλλά με προοπτικές περισσότερου κέρδους στο μέλλον. Η εισηγμένη στη Νέα Υόρκη ελληνική ναυτιλιακή θα λαμβάνει περί τα 6500 δολάρια την ημέρα για το χωρητικότητας 6541-teu “Puelo” (ναυπηγημένο το 2006) για ένα σταθερό χρόνο, που ξεκινάει από αυτό το μήνα.

    Υπάρχει η επιλογή για την MSC να κρατήσει το πλοίο για άλλον ένα χρόνο στα 8600 δολάρια την ημέρα. Μια δεύτερη ετήσια επιλογή θα ερχόταν στα 20000 δολάρια.

    Μια ένδειξη της κατάρρευσης των τιμών στα boxships είναι και το γεγονός ότι το συγκεκριμένο πλοίο είχε παλιότερα ναυλοσύμφωνο μεγάλης διάρκειας με την Hapag-Lloyd στα 27.900 δολάρια την ημέρα! Αυτό εξέπνευσε τον Αύγουστο του 2015 αλλά ο ναυλωτής πλήρωνε αποζημίωση 6000 δολαρίων την ημέρα μέχρι τις 23 Φεβρουαρίου φέτος.

    Ο πρώτος χρόνος του νέου ναυλοσυμφώνου θα αποφέρει κέρδη 2,15 εκ. δολαρίων.

    Διαβάστε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/giorgos-prokopiou-ependii-sto-mellonme-tin-agora-dio-plion-tipou-boxships/42476

    Διαβάστε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/giorgos-prokopiou-2500-akinita-ependii-xana-sti-naftilia/42505

     



    ΣΧΟΛΙΑ