• Business

    Σύγκρουση Σταθόπουλου – Τσαμάζ στη συνδρομητική τηλεόραση – Πώς έκλεισε η Euroleague στη Nova

    Μιχάλης Τσαμάζ – Νίκος Σταθόπουλος


    Μία ακόμα μεγάλη νίκη σημείωσε η συνδρομητική τηλεόραση της Nova, αφού ανανέωσε τα τηλεοπτικά δικαιώματα για την Euroleague για ακόμα μια πενταετία, διατηρώντας για πέντε χρόνια ακόμα ένα ισχυρό όπλο στη φαρέτρα της.

    Η ανανέωση της συνεργασίας των δύο πλευρών ήταν γνωστή εδώ και πολλούς μήνες, με την επιβεβαίωση ωστόσο να έρχεται χθες το μεσημέρι, με επίσημη ανακοίνωση της United Group. Για τα δικαιώματα της Eurolegue φέρεται να είχε εκφράσει ενδιαφέρον και ο ΟΤΕ, ωστόσο η Nova για ακόμα μια φορά κατάφερε να κλείσει τη συμφωνία, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η Nova θα δίνει 15 εκατ. ευρώ τον χρόνο για να έχει τα δικαιώματά της.

    Έτσι η Nova κατάφερε να διατηρήσει την «κολόνα» του αθλητικού της περιεχομένου, που της έχει εξασφαλίσει πολλούς συνδρομητές τα τελευταία χρόνια, έχοντας παράλληλα εξασφαλίσει για 6 χρόνια την Premier League, ενώ από τα κανάλια της μεταδίδονται και το ισπανικό και γερμανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.

    Η νίκη της Nova για τα δικαιώματα της Euroleague ήταν γνωστή εδώ και πολλούς μήνες, ωστόσο ήρθε να προστεθεί σε μια ευρεία γκάμα επιτυχιών της Nova τα τελευταία χρόνια.

    Οι αγώνες της Euroleague θα συνεχίσουν να μεταδίδονται από την NOVA, με την EuroLeague Basketball να ανακοινώνει την ανανέωση του συμβολαίου των δύο πλευρών, με την συμφωνία να είναι για 3+2 χρόνια, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η NOVA θα δίνει 15 εκατ. ευρώ τον χρόνο για να έχει τα δικαιώματα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης μπάσκετ.

    Το καλοκαίρι του 2022 η Nova, κατάφερε να κλείσει την Premier League, η οποία «στεγαζόταν» στην Csomote TV τα τελευταία χρόνια, και έχει πλέον στα κανάλια της τέσσερα από τα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Εκτός του αγγλικού πρωταθλήματος η Nova έχει πάρει εδώ και δύο χρόνια τα δικαιώματα τόσο της ισπανικής La Liga όσο και της γερμανικής Bundesliga, δικαιώματα μετάδοσης για τα οποία μέχρι προ διετίας κατείχε η Cosmote TV, ενώ διατηρεί τα δικαιώματα και της γαλλικής Ligue 1.

    Σύμφωνα με πληροφορίες η EON (συνδρομητική της Nova), έχοντας αυτά τα… υπερόπλα στη διάθεσή της, έχει αυξήσει κατά πολύ τους συνδρομητές της, οι οποίοι ξεπερνούν τους 300.000 τους τελευταίους μήνες.

    Τα… δυνατά χαρτιά της Cosmote

    Μπορεί να είναι νωρίς ακόμα, ωστόσο η Nova φαίνεται ότι μπορεί να αποτελέσει απειλή για την Cosmote, η οποία ωστόσο διατηρεί ακόμα τα πρωτεία στη συνδρομητική. Μάλιστα με βάση τα οικονομικά στοιχεία που έβγαλε την προηγούμενη εβδομάδα, ο ΟΤΕ το 2022 έφτασε τους 643.000 συνδρομητές στην Cosmote TV, ποσοστό αυξημένο κατά 3% σε σχέση με το 2021.

    Άνθρωποι της αγοράς ωστόσο αναφέρουν ότι η Nova με τα μεγάλα deals που έχει καταφέρει να κλείσει, συμπεριλαμβανομένων και των δικαιωμάτων της Εθνικής ομάδας μπάσκετ, η οποία θα «παίζει» το Παγκόσμιο πρωτάθλημα το καλοκαίρι στη Nova, θα καταφέρει να ασκήσει πίεση στην Cosmote TV.

    Η Cosmote, μετά την επίθεση της Nova για την Premier League, χτύπησε στην αντεπίθεση και πήρε τα δικαιώματα για την μετάδοση των εντός έδρας αγώνων του Ολυμπιακού, γεγονός που όπως λένε πηγές, ισοστάθμισαν την κατάσταση.

    Επίσης η Cosmote TV διατηρεί ακόμα τα δικαιώματα για την μετάδοση των αγώνων Champions League, Europa League και UEFA Conference League, μια παράμετρος που παίζει κομβικό ρόλο για την παραμονή των συνδρομητών στην Cosmote, καθώς επίσης και του ιταλικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου αλλά και του NBA.

    Επίσης δείχνει και τα εντός έδρας παιχνίδια του Παναθηναϊκού καθώς και της ΑΕΚ, συμβόλαια τα οποία όμως λήγουν το 2023.

    Διαβάστε επίσης:

    United Media: Στη NOVA τα δικαιώματα της EuroLeague

    ΟΤΕ-Nova-Vodafone: Crash test στις τιμές σταθερής, ίντερνετ και τηλεόρασης



    ΣΧΟΛΙΑ