• Business

    Συγχώνευση ΕΛΕΤΑ-ΑΣΤΕΡΑΣ: Τα μικρά σούπερ μάρκετ γίνονται 5η δύναμη

    • Άννα Διανά
    Διάδρομος σε σούπερ μάρκετ


    Σε συμφωνία να ενώσουν τις δυνάμεις τους δημιουργώντας ένα ισχυρό δίκτυο ανεξάρτητων λιανεμπόρων με 632 επιχειρήσεις και συνολικό τζίρο 873 εκατ. ευρώ προχώρησαν οι όμιλοι αγορών ΕΛ.ΕΤ.Α και ΑΣΤΕΡΑΣ.

    Οι δύο όμιλοι έχουν ήδη αποστείλει στους συνεργάτες τους και τη βιομηχανία, επιστολή –την οποία έχει στη διάθεσή του το mononews– ενημερώνοντάς τους για το καινούργιο σχήμα που προκύπτει από τη συνένωση δυνάμεων.

    Με τη συνένωση των δύο ομίλων, με μακρά ιστορία στο λιανεμπόριο, δημιουργείται ένα δίκτυο 796 καταστημάτων με 4.630 εργαζόμενους και συνολικό τζίρο 873 εκατ. ευρώ. Γεγονός που ενισχύει τη διαπραγματευτική δύναμη των επιχειρήσεων που είναι μέλη του νέου σχήματος το οποίο σε όρους τζίρου με βάση τα στοιχεία του 2022 αποτελεί την 5η δύναμη στο λιανεμπόριο τροφίμων.

    Η επιστολή

    Στην επιστολή επισημαίνεται ότι «οι όμιλοι αγορών ΕΛΕΤΑ και ΑΣΤΕΡΑΣ αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, δημιουργώντας το μεγαλύτερο δίκτυο ανεξάρτητων λιανεμπόρων στην Ελλάδα, με 632 επιχειρήσεις που λειτουργούν 796 καταστήματα με συνολικό τζίρο εργασιών 873 εκατ. ευρώ και 4630 εργαζόμενους.

    Στόχος μας είναι να προχωρήσουμε μαζί με εσάς στην καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών και να τους προσφέρουμε μεγάλη ποικιλία προϊόντων σε ασυναγώνιστες τιμές.

    Συμπορευόμαστε στην αγορά του λιανεμπορίου εδώ και χρόνια και η σχέση μας ήταν ειλικρινής., Είστε για εμάς οι βασικότεροι συνεργάτες και θεωρούμε ότι μπορούμε να συμβάλλουμε μαζί σε έναν υγιή ανταγωνισμό. Επιδιώκουμε η συνεργασία μας να είναι αμοιβαία επωφελής, με κοινό στόχο μια εναλλακτική – ελκυστική πρόταση για όλους μας.

    Η μεγάλη ποικιλομορφία των σημείων πώλησης, καθώς και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των επιχειρηματιών που απαρτίζουν το δίκτυο είναι δύναμη που ευελπιστούμε να δώσει νέα δυναμική στην αγορά. Γνωρίζουμε ότι από κοινού πρέπει να στηρίξουμε αυτή τη νέα συνεργασία, ώστε να ευοδώσει και να επιτευχθούν οι κοινοί μας στόχοι.

    Προσδοκούμε στην ενεργή συμπαράστασή σας και στη συμβολή των απόψεών σας ώστε να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο μοντέλο στον χώρο των επιχειρήσεων και των τροφίμων.

    Ο Όμιλος supermarket Αστέρας Εμπορική ΑΕ, με πρόεδρο τον κ. Γιώργο Παπαντώνη, ιδρύθηκε το 1993 και αποτέλεσε την πρώτη κίνηση για συνεργασία ελληνικών επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου, σε μια κοινή συμμαχία, ώστε να μπορέσουν τα μέλη του να ανταγωνισθούν τις μεγάλες εθνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις του χώρου και γενικότερα να έχουν βασικό ρόλο στις εξελίξεις του λιανεμπορίου στην χώρα μας.

    Στην πορεία των ετών και μετά από πολλές εναλλαγές στην σύνθεση του, ο Όμιλος Αστέρας εδραιώθηκε στην ελληνική αγορά ως ένας ελληνικός Όμιλος με ενεργό ρόλο και προοπτική για τον ίδιο και τα μέλη του.

    Από το 1998 έχει παρουσία στο χώρο του λιανεμπορίου ο όμιλος αγορών ΕΛΕΤΑ και με πρόεδρο του ομίλου τον Στέφανο Μπαλάσκα έχει καταφέρει να εντάξει στο δυναμικό του 382 ενεργά μέλη από τον κλάδο του λιανεμπορίου τροφίμων και δυναμικό 470 καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα.

    Διαβάστε επίσης:

    Από το χωράφι στο ράφι: Τι φταίει και δεν πέφτουν οι τιμές των προϊόντων – Τι λένε οι παραγωγοί

    Ιάκωβος Καργαρώτος: Χρονιά ορόσημο για την Παπαστράτος το 2023- Πάνω από 500.000 οι χρήστες iQOS

    Γ. Γρατσώνης (BSH Hellas): Νέα εποχή μετά την πώληση του εργοστασίου της Πίτσος



    ΣΧΟΛΙΑ