• Ναυτιλία

    X. Βαφειάς: Ποιος μέτοχος της StealthGas διπλασίασε το ποσοστό του στην εταιρεία

    Χάρης Βαφειάς ναυτιλία StealthGas

    Χάρης Βαφειάς. Εφοπλιστής


    Στην εξαγορά μετοχών της ναυτιλιακής  StealthGas, συμφερόντων του εφοπλιστή Χάρη Βαφειά, προχώρησε η αμερικανική επενδυτική εταιρεία Glendon Capital Management, αυξάνοντας σημαντικά το ποσοστό συμμετοχής της, στην εισηγμένη στο αμερικανικό χρηματιστήριο εταιρεία.

    Ειδικότερα, η Glendon Capital, με έδρα την Καλιφόρνια, πραγματοποίησε από τις αρχές του έτους σταδιακές αγορές μετοχών της ελληνικής ναυτιλιακής με αποτέλεσμα να κατέχει πλέον ποσοστό 12,8% του μετοχικού της κεφαλαίου.

    Σύμφωνα με το τελευταίο ετήσιο report της εταιρείας, η ποσοστιαία συμμετοχή της Glendon στη ναυτιλιακή που δραστηριοποιείται στην αγορά LPG, ανέρχονταν περίπου στο 6,2% ή 2,4 εκατομμύρια μετοχές.

    Το Σεπτέμβριο οι μετοχές που είχε στην κατοχή της αυξήθηκαν σε 3,9 εκατομμύρια, ποσοστό λίγο κάτω από το 10%, ενώ μετά τις 11 Οκτωβρίου ξεπέρασε το ποσοστό αυτό.

    Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018, η Glendon Capital Management αγόρασε 6.200 μετοχές της StealthGas με μέση τιμή στα 3,34 δολάρια ανά μετοχή, συνολικής αξίας 20,708 δολαρίων. Επίσης, στις 11 Δεκεμβρίου 2018 αγόρασε άλλες 5.000 μετοχές με μέση τιμή τα 3,32 δολάρια ανά μετοχή. Έτσι, ο αριθμός μετοχών που κατέχει στη ναυτιλιακή αυξήθηκε στις 5.108.285, με τις συνολικές μετοχές της StealthGas να ανέρχονται σε 39.861.000.

    Ο τίτλος έκλεισε χθες στα 3,35 δολάρια, ενώ έχει καταγράψει χαμηλό 52 εβδομάδων στα 3,20 δολάρια και υψηλό 4,7 δολάρια.

    Πάντως, σε ανάλυση της για την εταιρεία το Νοέμβριο η Maxim Group είχε διατηρήσει τη σύσταση “buy” για τον τίτλο, θέτοντας τιμή στόχο τα 6 δολάρια.

     



    ΣΧΟΛΙΑ