• Ναυτιλία

    Βραβεύτηκε η Λιόνα Μπαχά από την WISTA Hellas

    • NewsRoom
    Λιόνα Μπαχά

    Λιόνα Μπαχά


    Μια σημαντική προσωπικότητα της ναυτιλίας, η ναυλομεσίτρια Λιόνα Μπαχά τιμήθηκε από την WISTA Hellas, με το βραβείο «Leadership Award» ως αναγνώριση της προσφοράς της και στην ανάδειξη του ρόλου της γυναίκας στο χώρο της ναυτιλίας.

    Το βραβείο δόθηκε από την Έλπη Πετράκη που πρόσφατα εξελέγη πρόεδρος στην WISTA International.

    Η Λιόνα Μπαχά, έχει τιμηθεί δύο φορές με το βραβείο των Lloyd’s List ως «Shipbroker of the Year» το 2011 και το 2021, μαζί με την συνέταιρο της, Ισιδώρα Θεοτοκά.

    Το πρώτο βραβείο το κατέκτησε η Λιόνα Μπαχά το 2011, αλλά και το 2021 αναγνωρίστηκε η προσφορά της στη ναυτιλία, δεδομένου ότι επέτυχε η εταιρεία της μέσα στην πανδημία να πραγματοποιήσουν τις περισσότερες ναυλώσεις και αγοραπωλησίες πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και γενικού φορτίου, για λογαριασμό Ελλήνων και ξένων εφοπλιστών.

    Η Hellaschart Ltd, είναι μια ανεξάρτητη ναυτιλιακή εταιρεία, που ιδρύθηκε στην Αθήνα το 2000 και διευθύνεται από δύο δυναμικές και με υψηλή μόρφωση γυναίκες: την Λιόνα Μπαχά και την Ισιδώρα Θεοτοκά που εργάζονται νυχθημερόν μαζί με το επιτελείο τους για επιλεγμένους πελάτες της ναυτιλιακής αγοράς.

    Η εταιρεία δίνει μεγάλη έμφαση στην εξυπηρέτηση των εξειδικευμένων αναγκών των πελατών της και τις τελευταίες δύο δεκαετίες έγινε ένα από τα πιο αποδοτικά γραφεία της ναυτιλίας, αναπτύσσοντας και καλλιεργώντας ισχυρούς δεσμούς στην τοπική ναυτιλιακή αγορά με έμφαση στους τομείς ξηρού φορτίου και εμπορευματοκιβωτίων.

    Ποια είναι η Λιόνα Μπαχά;

    Η Λιόνα Μπαχά είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Hellaschart. Μέχρι το 2000, η Λιόνα Μπαχά ήταν ανώτερο στέλεχος στην Hellastir Shipping Agencies ως αποκλειστικός συνεργάτης ναύλωσης της ZIM Israel Navigation για την ελληνική αγορά.

    Επίσης εργάστηκε ως μη εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Stellar Acquisition III. Διετέλεσε γραμματέας του Συνδέσμου Φιλίας Ελλάδας-Ισραήλ (1993-1996). Επίσης θήτευσε ως αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Ελλήνων Ναυλομεσιτών (2015-2017) και μέλος της από το 1990. Είναι μέλος της Επιτροπής Γυναικών Επιχειρήσεων (WIB) του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου από το 2016. Είναι ιδρυτικό μέλος του Women International Shipping and Trading Association (WISTA), όπου υπηρέτησε ως Ταμίας για τέσσερα χρόνια.

    Είναι κάτοχος MSc στη Ναυτιλία, το Εμπόριο και τα Χρηματοοικονομικά από το City University Business School (CASS) και BSc στα Οικονομικά και Πολιτικές Επιστήμες από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

    Επίσης, να αναφερθεί ότι η WISTA βράβευσε επίσης την ναυλομεσίτρια Μαρία Λιβανού και τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, Ουρανία Ζαφειρίου και την Δέσποινα Χουχουρέλου.

    Διαβάστε επίσης:

    Hellaschart: Λιόνα Μπαχά και Ισιδώρα Θεοτοκά – Οι γυναίκες με τις περισσότερες ναυλώσεις και αγοραπωλησίες πλοίων



    ΣΧΟΛΙΑ