• Ναυτιλία

    Βαγγέλης Μαρινάκης: Η Capital Ship Management παρέλαβε το νεότευκτο δεξαμενόπλοιο Alkiviadis

    • NewsRoom
    Βαγγέλης Μαρινάκης, εφοπλιστής,

    Βαγγέλης Μαρινάκης, Capital


    Η Capital Ship Management παρέλαβε επιτυχώς το νεότευκτο M/T Alkiviadis, ένα δεξαμενόπλοιο μεταφοράς χημικών και προϊόντων αργού (Chemical/Product) τύπου MR μεταφορικής ικανότητας 50.000 dwt, οικολογικού τύπου, που κατασκευάστηκε στα ναυπηγεία Hyundai Vietnam Shipyard Co Ltd.

    Είναι το πρώτο δεξαμενόπλοιο με πιστοποιήσεις Wind-Assisted Ready και HVSC-Ready από τον νηογνώμονα ABS και το πρώτο από τα έξι πλοία χαρακτηρισμένα ως LNG Fuel Ready με οικολογικό σχεδιασμό, που παραδίδονται μέσα στο 2023.

    Η πιστοποίηση HVSC-Ready αφορά σε πλοία εξοπλισμένα με συστήματα σύνδεσης με την υψηλή τάση στην ξηρά που πρόκειται να εγκατασταθούν στο μέλλον και η πιστοποίηση Wind-Assist Ready αφορά σε πλοία που μπορούν να εξοπλιστούν με συστήματα πρόωσης που αξιοποιούν τον άνεμο για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

    Ο σχεδιασμός του M/T Alkiviadis είναι συμβατός με μελλοντικές προδιαγραφές όπως το IMO EEDI Phase 3 και έχει πιστοποιηθεί με το ABS SUSTAIN-1 (2020) που αναδεικνύει την τήρηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDG) των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ).

    Η συμβατότητα του πλοίου με τον κανονισμό IMO Tier III για μειωμένες εκπομπές NOx και οι πιστοποιήσεις ENVIRO, Wind-Assisted Ready, HVSC-Ready, LNG Fuel Ready και IHM για ασφαλή ανακύκλωση, το καθιστούν ένα από τα πιο φιλικά προς το περιβάλλον, τεχνολογικά προηγμένα και αποτελεσματικά πλοία στον παγκόσμιο στόλο των δεξαμενόπλοιων τύπου MR.

    Διαβάστε ακόμη:

    Ο Ευάγγελος Μαρινάκης διευρύνει την Capital Gas με τρία πλοία αξίας 535 εκατ. δολαρίων



    ΣΧΟΛΙΑ