• Ναυτιλία

    Τσικαλάκης (ΠΝΟ): Να κηρυχθούν εμπόλεμες ζώνες οι περιοχές γύρω από την Αραβική Χερσόνησο

    Ο Εμμανουήλ Τσικαλάκης, Γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας

    Εμμανουήλ Τσικαλάκης, Γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας


    Με αφορμή τις πρόσφατες ειδήσεις ότι χτυπήθηκε από πύραυλο ένα ακόμα εμπορικό πλοίο (το M/V ZOGRAFIA) στην Ερυθρά Θάλασσα, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία μας εκφράζει την πλήρη αγανάκτηση της και τον αποτροπιασμό της και για το συγκεκριμένο αυτό τραγικό περιστατικό, τονίζει με ανακοίνωση του, ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ, Εμμανουήλ Τσικαλάκης και στη συνέχεια επισημαίνει:

    ” Είναι απαράδεκτο να γίνονται επιθέσεις σε βάρος εμπορικών πλοίων και των πληρωμάτων τους. Οι επιθέσεις αυτές από όπου και αν προέρχονται, είναι κατακριτέες από κάθε άποψη.

    Δεν έχει σημασία εάν πρόκειται για υλικές ζημιές ή αν δεν υπάρχουν τραυματίες στα πληρώματα. Η ζωή του οποιουδήποτε Ναυτικού, οποιασδήποτε εθνικότητας είναι πολύτιμη και δεν συγκρίνεται ούτε ισοβαθμίζεται με οποιαδήποτε άλλη υλική απώλεια.

    Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία καλεί την Κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία καθώς και όλους τους Διεθνείς αρμόδιους Οργανισμούς (ΙΜΟ, ILO κ.λπ.), να παρέμβουν άμεσα και αποτελεσματικά για να σταματήσει αυτό το απαράδεκτο και τραγικό «γαϊτανάκι» των επιθέσεων και να κηρυχθούν ζώνες πολεμικών επιχειρήσεων όλες οι περιοχές γύρω από την Αραβική Χερσόνησο.

    Διαβάστε επίσης:

    Στυλιανίδης: Μεταβαίνει αύριο στην Τουρκία για θέματα της δια θαλάσσης μετανάστευσης

    Vulcanis Technical Maritime: Στoν εφοπλιστή Άρη Θεοδωρίδη ανήκει το bulker που χτυπήθηκε στην Ερυθρά Θάλασσα

    Ελληνικών συμφερόντων φορτηγό πλοίο χτυπήθηκε από πύραυλο στην Ερυθρά Θάλασσα



    ΣΧΟΛΙΑ