Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης Add mononews.gr on Google

Κατά την χθεσινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο Γενικός Γραμματέας και η συντριπτική πλειοψηφία των προέδρων μελών της Διοίκησης της ΠΝΟ αξίωσαν από τον υπουργό Ναυτιλίας, να ενεργήσει άμεσα και από κοινού με τα συναρμόδια Υπουργεία για τον επαναπατρισμό των Ναυτεργατών που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στον Περσικό Κόλπο.

Έθεσαν στη συνέχεια προ των ευθυνών τους την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου καθώς και την Ηγεσία του Λ.Σ.-Ελλ.Ακτ. ως προς την τήρηση της Νομοθεσίας αναφορικά με τις συνθήκες εργασίας των πληρωμάτων στα επιβατηγά – οχηματαγωγά ταχύπλοα.

1

Ξεκαθάρισαν, ότι δεν επιτρέπουν αλχημείες και μεθοδεύσεις που παραβιάζουν τον Νόμο και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια επιβατών και πληρωμάτων. Αξίωσαν την στελέχωση των πλοίων με διπλά πληρώματα, σε όποιο από αυτά οι ώρες εργασίας ξεπερνούν τις 10 ημερησίως. Την επαναφορά αυστηρών προστίμων σε όσους παραβιάζουν τη ναυτεργατική νομοθεσία. Τη δρομολόγηση των ταχύπλοων για 7 και όχι για 4 μήνες τον χρόνο.

«Στον αγώνα μας αυτόν είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι. Όλοι πλην του γνωστού Αντώνη Νταλακογεώργου. Ο μόνιμος Πρόεδρος της Ένωσης Ναυτών για μια ακόμα φορά, κατά το κοινώς λεγόμενο, «έβγαλε την ουρά του απ’ έξω». Γιατί στο φλέγον ζήτημα των συνθηκών εργασίας των Ναυτεργατών στα ταχύπλοα και ιδιαίτερα σε αυτά της Seajets επέλεξε και πάλι, «να ρίψει την ασπίδα» και να χωθεί στο λαγούμι του! Kαι όχι μόνον αυτό. Με την αποπροσανατολιστική του ανακοίνωση την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η συνάντηση (!)«βάζει πλάτη» υπέρ της Seajets, για να συνεχισθεί και αυτό το καλοκαίρι το απαράδεκτο και φαύλο σκηνικό που στήνεται υπέρ των ταχυπλόων της τα τελευταία χρόνια», τόνισε ο Εμμανουήλ Τσικαλάκης, γενικός γραμματέας της ΠΝΟ και κατέληξε:

«Για μια ακόμα φορά αποκαλύπτεται ο ρόλος του, κατά τον οποίον λειτουργεί «ως πέμπτη φάλαγγα» εναντίον των συμφερόντων των Ναυτεργατών. Ας μην αναλώνεται σε ανέξοδους ψευτοπαλληκαρισμούς. Οι Ναυτεργάτες έχουν γνώση, μνήμη, τον προσπερνούν και συνεχίζουν να υπερασπίζονται αποφασιστικά τα δικαιώματα τους με συλλογικές διαδικασίες και σύμφωνα με την λειτουργία των συλλογικών τους Οργάνων».

Διαβάστε επίσης:

Αγγελική Φράγκου στο Columbia: Συνεχίστε να δημιουργείτε και μην σταματήσετε ποτέ να σχεδιάζετε ένα καλύτερο μέλλον

Dorian LPG (Τζον Χατζηπατέρας): Έσοδα 481,5 εκατ. και κέρδη 193,7 εκατ. δολάρια

Βασίλης Κικίλιας: Η Ευρώπη πρέπει να επανεξετάσει τη στάση της απέναντι στην ναυτιλία