• Ναυτιλία

    Τσικαλάκης: Δέχονται πιέσεις τα μέλη του πληρώματος του «Λευκάδα Παλάς»

    Εμμανουήλ Τσικαλάκης- Γενικός Γραμματέας της ΠΝΟ

    Εμμανουήλ Τσικαλάκης- Γενικός Γραμματέας της ΠΝΟ


    Πραγματοποιήθηκε, κατόπιν σχετικών ενεργειών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ναυτικών, έκτακτος κοινός έλεγχος στο Ε/Γ Δ/Γ πλοίο «ΛΕΥΚΑΔΑ ΠΑΛΑΣ», από Kλιμάκιο αποτελούμενο από Λιμενικά Όργανα και τον υπεύθυνο του Ειδικού Τμήματος Ελέγχου της ΠΝΟ, στο λιμάνι της Κέρκυρας, για την διερεύνηση και διαπίστωση καταγγελιών των μελών του πληρώματος του παραπάνω πλοίου ότι δέχονται πιέσεις και εκβιασμούς για την επιστροφή μέρους των μηνιαίων αποδοχών τους.

    Κατά την διεξαγωγή του παραπάνω ελέγχου, όπως επισημαίνει ο γραμματέας της ΠΝΟ Εμμανουήλ Τσικαλάκης, μέλη του πληρώματος επιβεβαίωσαν και κατέθεσαν ότι πράγματι δέχτηκαν πιέσεις και εκβιασμούς για την επιστροφή μέρους των αποδοχών τους. Σημειώνουμε ότι και πριν ένα μήνα περίπου, στο ίδιο πλοίο, συνάδελφος μας δέχτηκε παρόμοιες πιέσεις και απολύθηκε καταγγέλλοντας το όλο περιστατικό και κατέθεσε μάλιστα και σχετική μήνυση. Τονίζουμε επίσης ότι το συγκεκριμένο πλοίο είναι επιδοτούμενο από χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων.

    Είναι απαράδεκτα, από κάθε άποψη, τέτοιου είδους φαινόμενα τα οποία και καταγγέλλουμε δηλώνοντας ότι η ΠΝΟ βρίσκεται πάντοτε στην πρώτη γραμμή της υπεράσπισης των συμφερόντων των Ναυτεργατών, την προστασία και την πιστή τήρηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

    Διαβάστε επίσης

    ΠΝΟ: Πλοιοκτήτης ζήτησε από ναυτικούς να του επιστρέψουν μέρος της μισθοδοσίας τους
     



    ΣΧΟΛΙΑ