• Ναυτιλία

    ΠΝΟ: Πλοιοκτήτης ζήτησε από ναυτικούς να του επιστρέψουν μέρος της μισθοδοσίας τους

    Εμμανουήλ Τσικαλάκης- Γενικός Γραμματέας της ΠΝΟ

    Εμμανουήλ Τσικαλάκης- Γενικός Γραμματέας της ΠΝΟ


    Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) κατήγγειλε στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ένα πρωτοφανές περιστατικό που συνέβη με τους ναυτικούς του επιβατηγού πλοίου «Λευκάδα Παλάς».

    Ειδικότερα, στο έγγραφο της ΠΝΟ  προς το υπουργείο Ναυτιλίας, επισημαίνεται ότι «κατόπιν καταγγελίας των μελών του πληρώματος του “Λευκάδα Παλάς” προς την Ομοσπονδία μας, σας αναφέρουμε ότι δέχτηκαν απειλές, εκβιασμούς και πιέσεις από τον πλοιοκτήτη τους, προκειμένου να τους επιστρέψουν μέρος της μισθοδοσίας που τους καταβλήθηκε».

    Ο γραμματέας της ΠΝΟ, Εμμανουήλ Τσικαλάκης, τονίζει στη συνέχεια ότι «το θέμα είναι σοβαρότατο και η ΠΝΟ δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί από κανένα τέτοιου είδους συμπεριφορές και σας καλεί να δώσετε εντολή για την άμεση διερεύνηση των καταγγελλομένων καθώς και την λήψη των επιβεβλημένων μέτρων για την προστασία των μελών του πληρώματος».

    Επίσης, σε ελέγχους που πραγματοποίησε η ΠΝΟ στα πλοία που εκτελούν δρομολόγια στις Σποράδες, διαπίστωσε ότι:

    Στο Ε/Γ FLAYING CAT 6 δεν καταβάλλεται καμιά υπερωριακή αμοιβή στην μισθοδοσία.

    Στο πλοίο EXPRESS SKIATHOS δεν καταβάλλονται οι υπερωριακές αμοιβές που προβλέπονται από την ΣΣΕ σύμφωνα με τα δρομολόγια του πλοίου ενώ δεν δίνονται οι διανυκτερεύσεις αλλά ούτε και καταβάλλονται όπως ορίζει η ΣΣΕ.

    Στο πλοίο SPORADES STAR δεν καταβάλλονται οι υπερωριακές αμοιβές βάσει δρομολογίων και όπως ορίζει η ΣΣΕ ενώ οι διανυκτερεύσεις δεν δίνονται και δεν καταβάλλονται ενώ δεν αναγράφονται ούτε στο PAY λεπτομερώς. Δεν δίνονται μηνιαίες προκαταβολές. Επίσης δεν εκτελούνται βάρδιες στην γέφυρα από τους Ναύτες.

    Στο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ που πρόσφατα δρομολογήθηκε στην παραπάνω γραμμή διαπιστώθηκαν ημιτελείς καμπίνες για τα μέλη του πληρώματος χωρίς να υπάρχουν σχέδια και οι σχετικές άδειες για τις κατασκευές αυτές από τον αρμόδιο Νηογνώμονα. Επισημαίνεται ότι το πιστοποιητικό ασφάλειας του πλοίου απαγορεύει την διαμονή του πληρώματος μετά το πέρας του πλού.

    Διαβάστε επίσης:

    Ο Μάνος Κουλιγκάς νέος διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Libra – Εκτελεστικός πρόεδρος ο Γιώργος Λογοθέτης

    Πατέρας: Οι διαστημικές τεχνολογίες επιτρέπουν την βελτιστοποίηση των θαλάσσιων ταξιδιών

     



    ΣΧΟΛΙΑ